Intervjuv med Jimmy Jazz Hemmingsson

15 juli 2015

En av finalisterna i Grillmästarna 2015

Grillmastarna Jimmy profil 720

Jimmy är en av finalisterna till årets upplaga av Grillmästarna på TV4. Jag träffade honom igen under inspelningen av Sommarkrysset på Grönalund och passade på att ställa några frågor till honom om hans insats under Grillmästarna.

Vad var det som fick dig att söka till Grillmästarna?

Det var dels min stora passion för att grilla. Samtidigt var det ett bra tillfälle att utmana mig själv. Det är ju inte samma förutsättningar att grilla i programmet som att grilla hemma, säger Jimmy med ett leende på läpparna. Dels var det min nyfiket att ta del av hur programmet görs. Att få vara med med om vad som händer under själva inspelningen, hur det klipps ihop och därefter sänds. Mycket intressant!

Du har uttryckt en del frustration i sociala medier när ni t.ex. fick uppgiften att grilla en vegetarisk hamburgare. Vad hände?

Vi fick uppgiften att göra en vegetarisk hamburgare och när jag gjorde den lik en vanlig hamburgare så fick jag massa skit för det av Christian och Karin. De beställde ju en hamnburgare och fick en hamburgare!, säger en frustrerad Jimmy.

Du är den personen som har varit på flest utslagstävlingar under hela serien. Vad säger du om det?

Det är ju superkul! Jag har ju fått grilla mest av alla. Det har ju gett mig mer upplevelser och erfarenheter. Att grilla fisk i en Weber Go-Anywhere var ju en utmaning - 45 minuter var verkligen 45 minuter! Det var i och för sig ganska skönt att slippa den sista utslagstävlingen med tanke på hur nära finalen jag var, säger Jimmy med en lättnad i rösten.

Var det något som du lärde dig under inspelningsdagarna som du inte kunde tidigare?

Att göra en vegetarisk hamburgare och grilla hel fisk hade jag inte gjort tidigare men det kommer jag att göra fler gånger. Det var ju superkul och gott! Jag kommer också att grilla nya saker. Vi hade tillgång till ett fantastik skafferi som man bara kunde gå och välja och vraka i. Numera går jag till butiken utan att ha en inköpslista färdig med mig.

Vad var det mest positiva med att vara med i programmet?

När jag sökte till programmet så hade jag ingen tanke på att jag skulle komma med. Det finns ju bättre grillare ute i landet än jag. Men det jag har med mig är att jag blivit säkrare på att sätta smakerna. Jag har blivit grymmt mer självsäker vid grillen än tidigare. Sedan all positiv feedback på sociala medier har varit kul! Folk har till och med kommit fram till mig på stan och frågat om det är jag som är med i TV. Det är alltid kul att tjata lite med folk.

Vilken känsla har du efter programmet nu när säsongen nästan är slut?

Det är roligt att se varje vecka att hur de förmedlar allt som man har varit med om. Hur de har vinklat och klippt allting. Samtidigt som det är vemodigt att just denna resa snart är över.

Vilka råd har du till den som funderar på att söka till nästa säsong av Grillmästarna?

Den var svår! Du måste förbereda dig på allt, allt du inte gör hemma vid din egen grill. Tänk utanför boxen och din bekvämlighetszon. Det är svårt - man har ju ingen aning om vad man ställs inför.

Vissa säger att det inte är en tävling utan en tv-produktion vad säger du om det?

Det är klart det är en tv-produktion. TV4 måste ju spela in material som man kan sända i TV. Det räcker inte att man har en stark karaktär och grilla korv med bröd för att komma med i programmet. Man måste ju kunna grilla också. Samtidigt som det ska finnas en bredd på deltagarna.

Kommer du att grilla mer nu efter att du har varit med programmet?

Va?! Menar du att jag ska gå upp mitt i natten och grilla också? Jag kan ju inte äta fem mål om dagen! Men däremot så kommer jag grilla andra saker än vad jag har gjort tidigare. Nya infalls vinklar och en annan meny än tidigare, säger en lätt upprörd Jimmy.

Vad brinner du mest för förutom att grilla?

Alldagliga familjen, jobbet och kolla på fotboll.

Vem är det som vinner?

Den som vinner är egentligen den person som jag har trott på hela vägen. Årets vinnere var självklar vinnare redan från början. Ingen tvekan eller överraskning att den personen skulle vinna. Helt överdjäligt. Rätt person vann! Vem vet - det kanske är jag som vinner.

Jag har grillat med Jimmy när ha gästspelade hos JD Grillevent när de hade ett event i Kungsträdgården och jag kan intyga att Jimmy är en riktig grillers med både skärpan och humorn på plats.

Jag önskar dig lycka till i finalen!

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.