Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

4 dagar med JD Grillevent del 2 av 2

Lördagen Ett organiserat kaos eller kaos - spelar det någon roll när allt fungerar och kunderna är nöjda?

Lördagen Ett organiserat kaos eller kaos - spelar det någon roll när allt fungerar och kunderna är nöjda?

Att bli inbjuden till moderskeppet (JD Grillevents husbil) är en ära. Snabbt klädombyte. Givetvis har jag införskaffat mig ett par röda byxor. Jag vill ju smälta in... Tanken gick igenom huvudet - vem försöker jag lura? Dem eller mig? Hm... Hur ska detta gå?

När jag kommer in i montern så känner jag mig som en flipperkula. Jag hoppar mellan alla stationer före jag hittade min plats. Det är Emma som visar mig hur jag ska packa burgarna. En hamburgerficka, bröd, hamburgerdressing, sallad, rödlök, tomat, burgare med ost, bacon, BBQ sås och sedan på med locket. Servera till kund. Om och om och om igen. Jag vet inte hur många burgare som jag skickar iväg. Men kön är 50-75 meter lång större delen av dagen. Det måste vara hundratals eller till och med tusentals burgare.

En singel, en dubbel, en trippel eller en extrem - dvs fyra kött i ett bröd! Fattar ni hur mycket mat det är i en sådan burgare! Och det var inte bara en person som beställd en extrem! Det var flera!

Johan Drevhage och grundare till JD Grillevent mästrar över fyra Weber Ranch Kettle! Vi pratar om flera kvadratmeter grillyta. Med grilltången i högst hugg och deras gula solglasögon med namn MFGG. Han grillar burgare, bacon och lammracks. Han stannar upp en sekund mitt i den värsta rökdimman och frågar mig - "Peter, detta kan ju inte vara nyttigt?" Jag svarar "Röken konserverar råvarorna så att de inte blir dåliga" Johan skiner upp som en sol. Han inser att han kommer vara den fräschaste kroppen på kyrkogården.

Andreas står bredvid mig och tar beställningarna från kön, stoppar in köttet i fickan som jag har förberett och räcker över den till kunden. Han försvinner och jag får panik. Ska jag ta hans plats nu? Ska jag ta beställningen nu? Ska jag vara den sista mannen och slutföra det hela teamet har gjort. Det är nu upp till mig att leverera de berömda burgarna som alla pratar om på mässan. Efter ett djupt andetag eller rättare sagt ett tio tal så tar jag min första beställning. "Vad har du beställt?" En dubbel, tack! Önskas peperoni? Varsågod! Jag hade levererat min första burgare! Andreas var som bortblåst och det gjorde inget. Jag rockar fett! Timmarna går och allt flyter på.

Ju längre dagen går ju mindre råvaror finns det kvar. En solig dag i Kungsträdgården gör att alla prognoser om hur många som skulle komma spräcks. Alla hjälper till. Leverantören av hamburgare lyckas trolla fram ytterligare ett par hundra burgare.

Dagen lider mot sitt slut. Kön avtar och jag känner mig helt färdig! Jag sätter mig i taxin på väg hem och känner ett otroligt lugn. Ett lugn att inte kunna göra mer. Att veta att jag har gjort mitt bästa och alla är nöjda! Taxin kör över Lidingöbron och jag sluter ögonen. Snart är jag hemma. Snart är jag i dushen. Snart sover jag som en klubbad ... Ja du vet...

 

Söndagen

På väg in till Kungsan för andra dagen. Regnet hänger i luften. Det blir nog inte lika mycket folk idag.
Vi första rödljuset så ser jag på Facebook att Andreas behöver en bil för att åka och köpa mer råvaror. Jag ringer och tar en beställning.

Väl på plats i Kungsan så är det nästan tomt på folk. Klockan är strax före 12 och mässan öppnar vilken minut som helst. Andreas hämtar upp det jag har inhandlat. Jag drar iväg och parkerar bilen. På vägen tillbaka så passar jag på att prata med andra utställare och de pratar om JD Grillevent och kön som de hade under gårdagen. Jag pekar på mina röda byxor (som nu har inslag av svarta fläckar) och berättar att jag hjälper till där.

Endast en kassa öppen idag. Jag tar min station och börjar att leverera burgare.

Efter lunchpausen så tar jag på mig att grilla bröd. Jag är knappt en meter till Johan och hans tre köttgrillar. Johan måste fixa något och blir avbyten av Andreas. Jag fortsätter att grilla bröd. Levererar varmt bröd till Emma som har nu har den station som jag tidigare hade. Någon skriker efter Andreas. Han ser förvirrad ut och ger mig grilltången. Den magiska grilltången. En äkta Webertång. En sådan som inte går att köpa för pengar idag. Jag står alltså nu med inte en, inte två, inte tre utan fyra stycken Weber Kettle Ranch 94 cm. En med bröd, två med burgare och bacon och en med lamm. Jag tar tången och börjar slita i locken. Redan efter ett par minuter inser jag att Weber kanske skulle kunna göra någon typ av gasdämpande anordning typ en sådan som man har på bakluckan i bilen. Det är tungt. Svetten rinner. Men jag ler. Hela jag ler. Jag grillar! Efter en stund så kommer Jimmy och gör mig sällskap. Det blir ett par roligt bilder på oss då Jimmy ska showa lite.

Cirkeln är sluten. Jag har sett dem på TV, jag har träffat dem på ett par event, jag har grillat hemma hos mig åt dem, jag har packat burgare åt deras kunder, jag har fixat bröd och nu står jag alltså och grillar. Jag kommer att tänka på första gången som jag såg Johan och Andreas. Det var på castingen till Grillmästarna TV4, första året. Då det var 3 plus grader och snöblandat regn. De körde fast med deras släpvagn på Gärdet i Stockholm där castingen var. Och nu står jag här och grillar på deras grillar. Jag fixar det! Jag känner mig säker. Jag vet inte om det beror på de röda byxorna jag har på mig eller om det är något annat. Men jag fixar det.

Regnet kommer och det öser ner. Mässan utryms av sig själv. Efter ett tag så börjar vi packa ihop. De börjar släcka grillarna och packa ihop. Jag tar mina saker och går mot bilen. Jag ler med hela ansiktet samtidigt som jag är lite ledsen. Det är över nu. Vi har grillat färdigt. I alla fall för denna gång...

 

JD Grillevent 59

Röken från grillarna känndes på långt håll.

JD Grillevent 54

Kungsträdgården var packad av människor.

JD Grillevent 58

 

JD Grillevent 56

Johan mästrar över fyra Weber Ranch Kettle!

JD Grillevent 55

Det är bröd, det är burgare, det är lammracks!

JD Grillevent 53

JD Grillevent 51

 

JD Grillevent 49

 Andreas och Mischa står i kassan.

JD Grillevent 48

Hasse Björk, deltagare i Grillmästarna 2015 TV4 hjälper till.

 

JD Grillevent 47

Thomas Lund även kallad för Grillsheriffen, deltagare i Grillmästarna 2014 hjäpte också till.

JD Grillevent 46

Andreas grillar burgare.

JD Grillevent 43

Lindströms Angusburgare - suveränt goda och enkla att grilla.

JD Grillevent 42

JD Grillevent 41

Trap the smoke! - Men ibland måste man lyfta på locket. Jimmy deltagare i Grillmästarna 2015 är i full fart att grilla lammracks.

 JD Grillevent 39

Regnet kom, besökarna försvann. 4 ensamma grillar står och värmer upp stället.

JD Grillevent 33

Att lyfta på locket till en Weber Kettle Ranch är mäktigt!

JD Grillevent 32

Henrik Stensvad från Grillandslaget och jag sitter och snackar.

JD Grillevent 31

Förberedelser inför nästa års Grillmässa. Produktbilder fixas.

JD Grillevent 30

JD Grillevent 23

Jag tog också en bild :-)

JD Grillevent 27

Fler bilder...

JD Grillevent 29

 

JD Grillevent 57

Även jag fick grilla :-)

grillmastarna jimmy hemmingsson 25

Jimmy och jag försöker vara lite seriösa. Det fungerade inte...

grillmastarna jimmy hemmingsson 26

FIRE!

JD Grillevent 24

Saman Nazar deltagare i Grillmästarna 2015 var också med och hjälpt till. Kärleken mellan grillare finns alltid där.

JD Grillevent 22

Johan lyckades få tabasco i ögat. Emma fotograferar för att kunna visa hur han såg ut.

JD Grillevent 21

Varför inte ta en gruppbild på hungriga grillers.

JD Grillevent 20

Grillmästare, grillmästarna alla på en bild.

JD Grillevent 18

Regnet kom och alla försvann...

JD Grillevent 16

Men personalen hade i alla fall roligt - Emma och Mischa.

JD Grillevent 15

Det är klart man trottsar regnet. Johan drog in en grill under tältet och fortsatte och grillade. Här fixar Emma bröd till en kund.

JD Grillevent 14

 JD Grillevent 12

Johan känner sig inburad medan han ringer och planerar transporter mm. Att hålla ett grillevent är otroligt krävande med massor av planering, logistik och en hel del tur - med vädret.

JD Grillevent 11

Hygien och städning är a och o.

JD Grillevent 10

Stockholm, sommaren 2015 - inte varmt!

 

 

Taggar: JD Grillevent 4 dagar med JD Grillevent Grillevent