Vi besökte Korvfestivalen

11 mars 2018

korv korvfestivlaen 2018 

Peter Watz och Jimmy Jazz, Grillers och Korvambasadör för Slaktarkorv.

Grillbloggen besökte Korvfestivalen ute i Nacka Strand strax utanför Stockholm. 

För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare. Det var korva, korvtillbehör, grillar, hamburgare och ännu mer korv.

- Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, preses i Korvakademien.

Alla har nog grillat en korv. Sitta ute i naturen, göra upp en eld och grilla en korv. Jag tror till och med att det finns i läroplanen för förskolan att man ska grilla korv. Om inte - så måste det skrivas in. Eller hur? Koren är första steget till att bli en grillers.  I många år har korven haft dåligt rykte på grund av innehållet. Men det är historia. Idag är kvalitén på korven så otroligt mycket högre än bara för några år sedan. 

Se alla nyheter som vi såg på Korvfestivalen och missa inte slutet där vi testar en hamburgare...

KORVAKADEMIENS PRISTAGARE 2018

KORVAKADEMIENS HEDERSPRIS

JON RANDOW, KORVHANTVERK, STOCKHOLM

Med ett brinnande intresse för riktig mat i allmänhet och riktig korv i synnerhet har Jon Randow skapat Korvhantverk, som från början till slut är en mans verk. Med hjälp av en egen unik metod tillverkar han idag korv som han vill ha den, det vill säga helt utan tillsatser. Istället används naturliga mjölksyrabakterier, som ger hållbarhet. En korvgärning som inger respekt och redan i många sammanhang har väckt stor beundran för det fantastiska hantverket. Korvhantverks korvar har flera gånger fått guldmedalj vid SM i Mathantverk och dess bättre är det bara början. Jon Randow jobbar vidare med att utveckla sin mjölksyrametod till att även kunna användas för emulsionskorvar (varmkorv, falukorv etc). Han arbetar också med lufttorkade och kallrökta korvar.

ÅRETS KORVPROFIL

BENGT OLSSON, WIKTOR OLSSON CHARK, BLEKINGE

Företaget grundades 1948 och är idag en småskalig slakt, chark och gårdsbutik. Bengt Olsson är son till grundaren och förser kunderna i Sveriges trädgård med prisbelönta svenska charkprodukter som korv, isterband, skinka, leverpastej, sylta, kött av olika slag mm. Samtliga produkter tas fram på ett hantverksmässigt sätt med traditionsenliga recept utan tillsatser. Man har också tre korvbilar som besöker marknader och andra evenemang.

ÅRETS KORVKROG

WÜRST, GÖTEBORG

En korvkrog med stil, nyöppnad i höst i en anrik restauranglokal i centrala Göteborg. När man pratar om korv blir det gärna lite rustikt men på Würst kombineras modern interiör med innovativa korvanrättningar med namn som Classic, Gourmet och Exotic. Korvarna är lokala hantverkskorvar, inspirationen tysk och presentationen sker med en god portion humor. Här lyfter korvmåltiden.

ÅRETS KORVKIOSK

KRUBBERIET, STOCKHOLM

Svensk gatukökskultur får sig en rejäl injektion nytänk när Krubberiet gör sin grej. Det handlar om egna recept på korven, dressingarna, tillbehören och dagliga leveranser av nybakat bröd. Artur Ozienkowski grundade Krubberiet 2013 med stark tro på kvalitativ snabbmat. Mottot är: Vi lagar inte snabbmat, vi lagar bra mat så snabbt vi kan. Krubberiet har gått från det lilla mobila köket i Länna till att bli Sveriges första gourmetgatukökskedja och kommer under 2018 att presentera ett eget fullständigt sortiment och franchaisemodeller.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.