Det har öppnat en nu grillbutik Mölndal, Göteborg
Under Grill och BBQ VM så hade ägaren Miro flyttat nästan hela sin butik till Heden. De saluför PanGourmet - stekhällar i gjutgärn, Napoleon proffsgrillar från Canada, Grilltillbehör, kryddor och såser. Dvs allt du behöver för en lyckad grillfest. Det du lägger på grillen i from av kött, fisk, grönsaker etc får du hitta i din lokala butik förstås.
På Heden fick vi se två deltagare från Grillmästarna 2015 Saman Nazar aka "The Grillfather" och Jörgen Hemmingsen grilla, steka och röka sina skapelser.
Jag blev nyfiken och lyckades få ställa några frågor till ägaren Miro Miosik och butikschefen Fredrik Wigertz.
Varför startade du butiken?
Jag öppnade butiken främst för att vi saknade en engagerad återförsäljare i västra Göteborg. Butiken kommer också att funka som ett showroom och utbildningscenter för våra ÅF.
Sedan finns det inte någon renodlad Grillshop som är inriktad på matlagning utomhus och detta är ett segment som kommer att expandera mycket under de kommande åren.
Kan vem som helst komma in och handla?
Alla är välkomna. Vi försöker att ha något för alla. Grillar från 400 kr till 50.000 kr. Stekhällar, vedugnar, grillspett osv.. Kryddor och grillsåser kommer vi att satsa på stort.
Om man aldrig har köpt en grill tidigare, kan ni hjälpa mig att välja?
Absolut! Kom in till oss så går vi tillsammans igenom vilken typ av grill som passar just dig så att du skall få ut så mycket som möjligt av ditt grillande.
Napoleon grillar - finns de både som gas och kol?
Ja, Napoleon har både kol och gasolgrillar. Dessutom kan man sätta in ett så kallat koltråg i gasolgrillarna. På så sätt har du tillgång till båda världar, genialiskt eller hur?
Varför valde ni Napoleon?
Vi ville hitta en partner som levererar vad dom lovar i kvalitet och funktion. Och det tycker vi att Napoleon gör, dessutom har Napoleon en av marknadens bästa garantier på sina produkter.
Vad tyckte du om Grill & BBQ mässan / tävlingen?
För oss har Grill-eventet på Heden varit otroligt framgångsrikt! Att få träffa så mycket folk med samma intressen som oss själva är otroligt kul. Dessutom ville vi nå ut till fler kunder och det har vi uppfyllt med råge.
En sista fråga, vad ska man tänka på när man köper en grill?
Det finns en hel del frågor att ta ställning till när man köper grill. Skall du ha kol eller gasol? Hur ofta kommer du grilla och till hur många? Osv. Förr grillade vi kanske 2-3 månader om året, nu tenderar vi att grilla året om eller i alla under en betydligt längre säsong och då bör man tänka på att inte köpa för billig grill då kvalitén på dessa ofta är undermålig.
Miro Miosik Miocic ligger bakom Grillshoppen i Mölndal.
Ställ denna variant av PanGourmet direkt på elden och stek maten.
En av Napoleon´s större grillar fanns på plats.
En intressant detalj på denna Napoleon grill är infravärmaren inne i grillen, under en del av gallret. Den ger en mycket kraftig värme. Perfekt för bränna en yta på råvaran.
Grillshopen´s monter var nästa alltid full av intresserade!
En av produkterna var den nya Bison koltändare.
Grillprofilen - Michael Zigge Sigurdson känd från Zigges BBQ fanns på plats och presenterade sina kryddblandingar (rubb).
Micha och Saman steker mandlar.
Det verkar kul!
Jörgen Hemmingsen, Saman och Zigge.
Ingen rätt är klar om man inte har citron i den. Syra är gott!
Riset är nu klart för servering!
Zigge röker salt. Jag har alltid undrat vad man har de små grillarna till men nu vet jag :-)
Jörgen och Saman arbetar på en av alla Napoleongrillarna som fanns i montern.
På denna Napoleon finns infravärmare utanför locket. Jag testade denna grill på Lidingö Järn för ett tag sedan. Fungerade mycket bra! Jörgen höll med.
Dessutom så rymdes 3 st kycklingar på spettet.
Och några bitar kött...
Jörgen drar bort hinnan som finns på baksidan på ribbsen.
Ribbsen tillagades sedan i en keramisk grill från Big Green Egg.