The Snake BBQ

11 juli 2013

När man ska grilla något länge på låg temperatur (100-150 grader) så är det viktigt att inte lyfta på locket hela tide. "If you look, you don´t cook". Det finns en teknik som kallas för The Snake BBQ. Fördelen är att man inte behöver fylla på med briketter eller rökspån. Nackdelen är att det inte rymns lika mycket mat på gallret.

Jag använde mig av denna teknik när jag gjorde revbenspjäll / ribs. Det tog ca 4 timmar för att ribsen skulle bli klar. Under denna tid så lyfte jag på locket tre gånger! Temperaturen låg på 130 grader största delen av tiden.

Pröva! Det är kul när det fungerar!

 

the snake bbq 17

Weber 57 CM kolgrill

the snake bbq 18

Börja med att lägga briketter i ett lager.

the snake bbq 19

Sedan ytterligare ett lager.

the snake bbq 20

Fuktat rökspång ovanpå en del av briketterna. Rökningen ska bara vara i början av tillagningen.

the snake bbq 22

Startade med 7-10 briketter i en skorstenständare.

the snake bbq 23

Jag placerade två stor kolbitar i början av ormen för att lättare tända den.

the snake bbq 24

De tända briketterna placerades i början av ormen, på briketterna och kolen.

the snake bbq 25

På med galleret och ribbsen. Förmycket av det goda...

the snake bbq 26

Glöden växer sakta fram genom ormen. Ribsen som ligger på ormen blir brända. Inge bra :-(

the snake bbq 27

Så här ser ormen ut efter den har brunnit ett par timmar. Jag använde för många briketter för ribsen. De behövdes inte. Om man ska göra Pulled Pork (PP) så behövs nog motsvarande mängd som jag hade här.

the snake bbq 28

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.