Jörgen, Jimmy och Martin - finalisterna i Grillmästarna 2015 grillade i TV-programmet Sommarkrysset på Grönalund i Stockholm.
Jag var också där för att följa gänget. Strax före genrepet kom jag till Grönalund och killarna hade just börjat förbereda kvällens grillning. Det är intressant att se hur produktionen arbetar med kamera positioner, vinklar och allt som hör till. Det är första gången som jag är med på en live sändning.
Efter programmet så ställde jag några frågor till killarna för att höra hur det var att grilla där i direktsändning.
Hur var det att grilla i live-tv?
Det var skitkul. Mycket högre tempo än när man spelar in något som sedan ska klippas. Dessutom är det ju mer på riktigt. Det händer där och då och det finns inget utrymme för omtagningar, säger Jimmy. Martin fortsätter, det var jävligt kul och spännande. Man känner sig som hulken! Det fanns bara en tid att passa så det va helt lugnt! avslutar Jörgen.
Under sommarens sändning av Grillmästarna så har det framkommit flera olika typer av personligheter. Precis som det ska vara i en tv-produktion. Nu när ni tre skulle grilla tillsammans som ett lag så fick jag känslan att ni tre är som en stor familj. Hur var det att grilla tillsammans?
Det stämmer bra att vi klickar bra ihop, något som kanske inte alltid framkommer i tv där det blir lite vinklat för att bygga upp karaktärer. Vi grillade kanon ihop och det har vi även gjort privat tidigare, säger Jörgen. Jimmy fortsätter, vi är ett gött gäng som har sköj tillsammans så det var bara roligt! Det gick mycket bra, vi bollar lite idéer sen kör vi. Jag har fullt förtroende för min andra grabbar, avslutar Martin.
Vad grillade ni? Och hur gjorde ni?
Jag grillade portobellosvamp med en fyllning av vitlök, chilli, timjan, basilika, hackade rostade pinjenötter, salt och peppar! säger Jörgen
Jag grillade ca 9 kg karré som rubbats, sedan rökte jag dem för att sedan grilla direkt och pensla med glaze, säger Martin.
Dessutom så grillade vi 5 st laxsidor som vi rubbade med bland annat färska örter och lite olika kryddblandningar, säger Jimmy.
Weber hade ordnat en Genisys E-330 och två stycken Weber Summit 670. Fördelen med 670 är att den har en inbyggd röklåda som användes både till laxen och fläskkarren.
Som vanligt så var det fullt hus på evenemangsområdet framför stora scenen på Grönalund. Hur var det att grilla till så många besökare och artister?
Det var en rolig utmaning som kanske inte blev lika jävlig som vi trodde. Vi var t.o.m. klara före utsatt tid! säger en stolt Jimmy.
Martin fortsatte, det gick mycket bra, vi bollade lite idéer sen körde vi. Jag har fullt förtroende för min andra grabbar.
Att grilla till så många brukar kräva lite planering men det gick fint ändå! svarade Jörgen.
Jag satt på första parkett alldeles bredvid där killarna grillade och i mitt i programmet så ser jag glazen rinna nerför den grillen som Martin grillade fläskkarré på. Det kanske inte riktigt var planerat. Hur gick det egentligen?
Martin svarar, jag lyckades vällta ut min skål med bbqsås som jag gjort, den rann längs med hela grillen. Jag hade ställt den på sidobordet på Summit 670. Penseln hade hamnat så att när jag stängde locket så välte hela skålen ut. Gästerna märkte inget och de tyckte det var gott och det är ju det som är huvudsaken. Jörgen fyller i, det enda som inte gick som planerat var att jag blev citronmarinerad av Jimmy.
Är det något som ni skulle vilja göra igen?
Jimmy svarar snabbt, när kör vi?
Martin fyller i, jag hade kunnat grilla varje helg i sommarkrysset så kul var det. Mäktigt är det ordet som jag känner.
Klart som fan vill vi göra detta igen!! Det va gör sköj! avslutade en nöjd Jörgen.
Lycka till grabbar nu inför onsdagens final!
Jörgen, Martin och Jimmy hänger med Timotej.
Jimmy hänger med DJ-Hunk från De vet du.
Jimmy sotar pinjenötter på en Weber Summit 670.
Gry hälsade på killarna under genrepet.
Gry pratar bakom ryggen på Jimmy.
Johan Berqvist från Weber kommer med ytterligare en grill - en Weber Q 3200.
Det är kärlek och glädje mellan grillare. Martin Nordh och Johan träffades för första gången sedan inspelningen av Grillmästarna.
Det är iofs kärlek mellan Jimmy och Martin också. Här tittar de på Timotej under genrepet.
Johan ser till att grillarna är ok. Säkerheten framför allt. Funderar du på gassäkerhet - läs om Gasklar här (i nytt fönster)
Jörgen, Martin, Jimmy är laddade inför kvällens grillning.
Förberedelserna är i full gång.
Jörgen fyller portabellosvampen.
Ytterligare en deltagare från grillmästarna var på plats. Ulrika var med i publiken och hälsade på.
Martin och Jimmy ordnar fläskkarrén.
Portabellosvampen klar för grillning.
Ulrika ser hur Martin och Jimmy förbereder köttet. Som ni ser - inga konstigheter.
Det gäller att förvara köttet säkert till grillningen.
Gruppbild med Martin, Jimmy, Jörgen och två dansare som dansade in. Bilden togs. De dansade ut före jag fick namnen.
Martin startar upp röklådan i Weber Summit 670.
Panetoz under genrepet tillsammans med producenten.
Nu är det live och Gry Forsell hälsar Grillmästarna välkomna. Alla jublar.
Grillarna är startade och nu är det full fart!
Jimmy håller låda när Gry intervjuvar honom.
Martin ser ganska nöjd ut.
Molly Pettersson Hammar - sjunger sin nya låt Something right.
Martin röker fläskkarrén.
Jimmy och Jörgen grillar portabella svampen.
Vissa säger att ha en Weber Summit 670 är at ha en förstor grill. Här ser vi att man behöver flera 670 om man ska grilla på en liten större grillfest. Man kan säkert få mängdrabbat på dem...
Selfidags för grillarna.
Köttet är klart.
Jörgen skär upp portabella svampen.
Alla ska få smaka.
Jörgen och Jimmy fixar den färdiga laxen.
Jörgen fixar det sista på laxen. Citronsaft från grillad citron.
Programmledaren Gry Forsell är en vinnare!
Gry intervjuvar De Vet Du framför grillarna.
Efter en massiv grillinsatts så krävdes det tre grillmästare att få ren Weber Summit 670 från all glazad fläskkarré!