Grillprofilen - Saman Nazar "The Grillfather"

19 Maj 2015

Grillbloggens andra grillprofil är "The Grillfather"

Namn: Saman Nazar aka "The Grillfather"
Bor: Gerrebacka Göteborg 
Vad jobbar du med? Arbetsledare.
Antal grillar: Kol tunna med stor grill yta. Kommer få till mig en Jamie Oliver gasol grill från Elgiganten som jag ska testa och resensera för dom, så det ska bli kul att börja använda gasol för första gången efter det .
Hur många år har du grillat? Jag har grillat indirekt sen jag var barn stod bredvid och blev fängslad av magin att grilla. Ju äldre jag blev och vid varje grill tillfälle så släppte dom vuxna ansvaret mer och mer till mig tills jag kunde stå på egna ben med att grilla och det har jag kunnat göra nu sen jag var 14 år ...  
Bäst på grillen: Allt o lite till .
Grillar oftast: Kamben, karré, kyckling, entrecote och efterätt 
Grillar du året runt eller bara på sommaren? I snitt om man fördelar det på hela året så skulle det nog bli 2 ggr i veckan spritt på året men mer från vår till höst och något mindre på vintern.
Ditt bästa grillminne? Det är midsommar, solen står stadig och inte ett enda moln på himlen. Grillen skriker och orkar inte med mer då jag grillat sönder den med det mesta innan servering. Jag har tagit några öl och samtidigt som jag grillat till gästerna då har jag grillat till mig själv lite grill bacon som jag njutit av samtidigt som jag grillat och druckit öl. Gästerna njuter i paviljongen och barnen studsar  och doppar sig i poolen och inväntar en smaskig grill middag. När jag grillat sista biffen och grabbarna hämtat grill brickorna så gick jag lugnt mot poolen och slängde mig själv i med kläderna på. Gick ur efter en stund satte mig neroch lutade ryggen mot poolen. låg där med solen i ansiktet fick en öl i handen och bara njöööööt.
Vad lägger du aldrig på grillen igen? Finns inget jag varit missnöjd med att inte mer vilja grilla! Allt går att grilla. Det krävs bara planering och tålamod! 
Vad grillade du på castingen?Jag grillade 1:a rätten bbq honungs glaserade kamben med karibisk Coleslaw och smörgriljerad majskolv 2:a rätten irakisk sishkebab och lammfile på spett med irakisk bröd och grillad tomat och grillad lök som toppas med en krydda som heter sumak som har en lagom syrsaltig smak som är ett måste på denna rätt. Efterrätt: Gjorde en irakisk efterätt som vi kallar för Kahi och den består av smördeg med gemar (kokt grädde som serveras kallt) och hackad pistage med honung topping och irakisk kardemumma te kokat på en fin grill bädd.
 
Uppdaterat - Nu är det officiellt att Saman är en av de som fick vidare till TV-programmet Grillmästarna 2015 så vi får se honom och hans resa på TV under sommaren 2015. Grillbloggen.nu önskar honom lycka till!
 
 
Saman Nazar 
The man - Saman Nazar "The Grillfather"
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 1
Saman Nazar "The Grillfather".
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 2
Sköna grillspett på G.
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 3
 
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 4
Man kan använda Webers Snabbtändare (Skorstenständare) på flera olika sätt.
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 5
"The Grillfather" på TV.
 
Grillmastarna tv4 Saman Nazar 6
Jag vet vad det vita är. Skriver det inte, jag vill inte chocka känsliga besökare...
saman nazar 41
Saman fixar burgare hos JD Grillevent i Kungsträdgården
 
saman nazar 42
Saman grillar hos JD Grillevent i Kungsträdgården
 
saman nazar 43
Saman Nazar tilsammans med Johan Drevhage, 2:a plats i Grillmästarna TV4-2014 och delägare i JG Grill och Event. Vi som grillar tycker om varandra.
 
saman nazar 44
Henrik Stensvad, Johan Drevhage, Peter Watz, Saman Nazar, Andreas Mathiasson, Jimmy Jazz - ett gäng grillare som försöker vara seriösa på en bild. Som du förstår - omöjligt uppdrag...
Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.