TV4 - Deltagare Grillmästartiteln 2015

Vem står kvar när röken lagt sig?

I Grillmästarna tävlas det i den inofficiella nationalsporten grillning, och det gäller för deltagarna att ta sig genom tuffa utmaningar när både åtråvärda priser och inte minst äran står på spel.

 Grillmästarna 2015 deltagarna TV4

Jörgen Hemmingsen, Ulrika Lagerlöf, Robin Linghage, Jimmy Hemmingsson, Hasse Björk, Amanda Ucar, Martin Nordh, Saman Nazar (Bild TV4)

Christian Hellberg Karin Andersson

Juryn består utav Christian Hellberg, Karin Andesson och råvaruexperten Michael Riedel.

Efter en landsvida casting har åtta lyckliga grillentusiaster tagit sig hela vägen till final i Grillmästarna. I tävlingen testas smaksäkerhet, grillteknik och inte minst, kreativitet vid grillen. Vartefter sållas vidbrännarna från de sanna grillkonstnärerna, tills bara en står kvar som segrare.

- Det ska inte hymlas med att det är tufft, de får kämpa som fan. De ska leverera på tid, och det ska vara perfekt för att jag ska vara helt nöjd. Men, jag tycker att nivån på de medverkande är riktigt hög i år – det blir en riktigt underhållande säsong, säger Christian Hellberg.

Vinnaren kammar förutom den stora äran att kalla sig Sveriges Grillmästare 2015 även hem 100 000 kronor och får chansen att resa till Alabama, USA, för att träffa för den flerfaldiga världsmästaren i barbeque, Chris Lilly.

- Det var väldigt kul att få se ännu ett gäng ta sig an den här utmaningen! Vi har en riktigt spännande samling grillälskare, alla med olika styrkor och erfarenheter, säger Karin Andersson.

Michael Riedel medverkar som råvaruexpert i programmet för första gången, men har tidigare varit med i bland annat Sveriges skönaste gårdar, då som jurymedlem.

- Min roll går ut på att informera om råvarorna och upplysa deltagarna och tittarna om detaljer som de kanske inte känner till, säger Michael.

Finalisterna i Grillmästarna 2015 är

Amanda Ucar, 18 årig student från Höör

- Jag lagar mat hela tiden och grillar hela tiden. De gånger som jag inte grillar är när min mamma inte orkar med mer grillad mat och inte köper hem kol eller gas, säger Amanda.

Läs Amands Grillprofil här

Hasse Björk, 52-årig mångsysslare från Hassela

- Jag är en person som inte ger upp i första taget och tycker om jakt, och främst då att jaga älg med hund. En stor del av jakten är för mig är att kunna göra allt själv från att träna en valp till att grilla en fin välhängd biff och lägga på tallriken, säger Hasse.

Läs Hasses Grillprofil här

Jimmy Hemmingsson, 34-årig inköpare från Torslanda

- Jag har alltid haft ett genuint matlagningsintresse men aldrig grillat i så stor bemärkelse. Men, när min fru var gravid under förra året blev jag tvungen att grilla VARJE dag från maj till september. Därefter väcktes mitt intresse på riktigt! säger Jimmy.

Läs Jimmys Grillprofil här

Jörgen Hemmingsen, 43-årig hingsthållare från Påarp

- Grillning är en av de stora passionerna i mitt liv och har så alltid varit. Jag grillar allt, året runt. Som person är jag ganska frispråkig och pratar mycket! säger Jörgen.

Läs Jörgens Grillprofil här

Martin Nordh, 32-årig gruppledare från Falkenberg

- Grilla för mig är inte en hobby, utan en livsstil. Jag äger sex grillar, jag älskar att experimentera och hoppas jag en dag kan öppna en grillrestaurang, säger Martin.

Läs Martins Grillprofil här

Robin Linghage, 33-årig barchef från Kristianstad

- Grillmästarna är ett program där man har roligt framför grillen och lär sig grilla god mat. Jag är med för att vinna, säger Robin.

Läs Robins Grillprofil här

Ulrika Lagerlöf, 44-årig värdepappersadministratör från Märsta

- Jag är en 44-årig mamma som förra året hittade mitt grillintresse tack vare det årets Grillmästarna. Min specialitet har blivit att baka på grillen – bröd, kanelbullar, devils cake, småkakor, efterrätter - ALLT går att göra på grillen, säger Ulrika.

Läs Ulrikas Grillprofil här

Saman Nazar, 36-årig produktionsledare från Hisings-Kärra

- Jag har ett passionerat grillintresse och jag älskar att laga mat för min familj och mina vänner. Den uppskattning jag får från dem efter första tuggan är priceless! Jag är ju trots allt the Grillfather, säger Saman.

Läs Samans Grillprofil här

 

Grillmästarna sänds onsdagar 20.00 i TV4 i sex avsnitt, med säsongsstart den 10/6. Bilder på deltagarna finns på TV4:s presstjänst.

Se trailer för programmet här

Snabbfakta om svenskar och grillning

Svenskar grillar oftast fläskkött (82%), nötkött (67%) eller grönsaker (60%). Hela 38% uppger dock att de skulle vilja grilla fisk oftare. Allra helst grillar svenskarna på kolgrill (76 %) följt av gasgrill (15%). Svaren på frågan "Hur ofta grillar ni i ert hushåll under sommarmånaderna? (jun-aug)" visar att 7 av 10 av dem som grillar gör det varje vecka. Hela 51 % svarar "Ja" på frågan "Skulle du vilja grilla oftare?". Intresset för svensk mat avspeglas i att 74 % svarade att de var beredda att ta beslutet att endast grilla svenska råvaror! Undersökningen visar också att den föredragna drycken till grillat är öl (33%).

Statistiken kommer från "Grillbarometern 2014"och undersökningen är genomförd av TNS Sifo.

TV4, Grillmästarna, Grillprofilen

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.