Grillade halloumi- och grönsaksspett med chimichurri

Recept av Sanna Ohlander via Bluegaz

 

Servera dessa underbart goda och färgrika grönsaksspett med härligt mjukt grillad halloumi i rostade tortillabröd. Toppa med den kryddiga argentiska dressingen chimichurri och hugg in!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)

  • 2 paket halloumi
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 200 g champinjoner
  • 2 rödlökar

Chimichurri

  • 1 kruka persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Skal från en citron

Tortillabröd

Såhär gör du

OBS: Använder du träspett behöver dessa först ligga i vatten ca 30 min.

  1. Skiva paprikorna i 2 cm bitar. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Klyfta rödlökarna. Om svamparna är stora dela på mitten. Varva paprika, squash, rödlök och svamp på spetten. Pensla med olja. Salta och peppra. Dela halloumi i fyra avlånga bitar. Trä på spett. Pensla med olja.
  2. Finhacka persilja och chili. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och skalet från citronen. Rör i olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt grillreglagen på din gasolgrill på medelvärme. Lägg på spetten och grilla tills halloumin och grönsakerna fått färg och blivit mjuka. Pensla med lite av chimichurrin. Höj värmen och grilla ca 5 minuter till runt om. Pensla tortillabröden med lite olja. Grilla 1 minut per sida.

Servera halloumi- och grönsaksspetten med tortillabröd och chimichurri.

grillrecept halloumi och gronsaksspett miljobild

Detta recept passar följande grillar:

  • Gasolgrill
  • Kolgrill
  • Pelletsgrill
  • Vedgrill
  • Smoker
  • Stekplatta

Vegetarisk, Recept, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.