Rökt laxburgare

Rökt laxburgare med krispig kål med Caj P. Aioli Original

cajP Rökt laxburgare med krispig kal

Marinering till lax, räcker till 1,5 kg laxfilé
1 dl flingsalt
0,5 dl farinsocker (helst den fuktiga varianten) 0,5 dl strösocker
Rökt lax
Caj P. Aioli Original
Hamburgerbröd
Späda salladsblad
Krispig kål, svart eller grön
Olja

Skär laxen i portionsbitar och gnugga i salt/sockerblandningen. Låt den marinera i sex timmar. Ta upp fisken, torka bort överskottsmarinad och låt laxen lufttorka på galler i en timme. Starta smokern eller grillen, försök få temperaturen så nära 65 grader som möjligt. Rök laxbitarna till en innertemperatur mellan 50-65 grader beroende på hur fast och genomrökt man vill ha den.

Skölj och ansa kålbladen och låt dem torka på handduk. Lägg dem i en bunke, ringla på olja och blanda runt tills allt är täckt av ett tunt lager olja. Kålen kan tillagas på två sätt, antingen i ugn eller i grill. I ugn får kålen stå i ca 10 minuter på 200 grader tills den är krispig. På grill så rostas kålen på grillplåt i medelvarm temperatur i cirka 10-25 minuter under lock.

Hamburgare, Lax, Caj P, Smoker, Recept, Kolgrill, Pelletsgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.