Entrecote med Kajmak & Ajvar
Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Här visar proffskocken Edin Dzemat hur du gör en klassisk kötträtt från Balkan.
Klicka här för att se film hur du gör:
Filmen inspelad i Grillbloggens utekök
Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av Globals grillredskapoch recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
INGREDIENSER
- Edins entrecôte (2 portioner)
- 400 g svensk entrecôte
- 2 tsk Vegeta natur allkrydda
- Somunbröd
- Grönsallad
- Kajmak
- Hemgjord ajvar ( se recept här )
GÖR SÅ HÄR
- Skiva entrecôten i 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna med Vegeta natur på båda sidor.
- Lägg köttet på grillen. Grilla tills innertemperaturen uppnår 50 grader, ca 2–3 min per sida. Ta av köttet från grillen och låt det vila på skärbrädan i minst 5 minuter.
- Tranchera köttet med hjälp av en trancherkniv och en stekgaffel.
- Servera den grillade entrecôten tillsammans med somunbröd, kajmak, grönsallad och hemgjord ajvar.
SNABB, HEMGJORD AJVAR
Ajvar finns att köpa färdig på burk, men det blir självklart godast om du lagar den själv. Testa gärna Edins snabba variant som endast innehåller tre ingredienser: paprika, aubergine och salt. En klar favorit till grillmiddagen! Se recept här
Klicka här för att se film hur du gör:
Filmen inspelad i Grillbloggens utekök
Entrecôte, Gasolgrill, Global, Nötkött, Kolgrill, Pelletsgrill