Smashed Burgers
Ingredienser för 4 hamburgare
- 600 g nymalt bland eller nötkött, använd vilken färs du gillar bäst
- 1 msk Steak Seasoning Epic Spice
- Havssalt och krossad svartpeppar
- 4 brioche hamburgerbröd
- 4 tjocka tomatskivor från bifftomat
- Fetaost, skurna i tjocka skivor som håller samman
- Olivolja till gjutjärnslaggen för grillning
Lamb Rub yoghurt sås
- 1 dl fet grekisk eller turkisk yoghurt
- 1 dl god majonnäs
- 2 msk Epic Spice Lamb Rub krydda
- 2 tsk honung
- Salt efter smak
- Blanda köttfärs och Steak Seasoning krydda i en skål, krydda med salt och peppar. Låt vila några minuter och dela upp i 4 hamburgare.
- Yoghurtsåsen
Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylen tills hamburgarna är redo. - Hamburgarna
Tänd upp grillen och värm till medelhög värme, räkna med ca 30 minuter. Pensla gjutjärnslaggen med olja och hetta upp. - Grilla hamburgarna på den heta laggen och smasha ut hamburgarna med en press alt stekspade till ca 1,5 cm tjocka burgare. Grilla burgarna till rare, medium eller well done efter smak.
- Placera de delade bröden på laggen och grilla dem hastigt.
Montera hamburgarna: bröd, sås, hamburgare, tomatskiva, fetaost, sås, bröd.
Njut smaken av nygrillat!
Glutenfri Smashed Burger
Montera hamburgaren i ett isbergssalladblad istället för briochebröd. Följ resten av receptet.
Vegetarisk Smashed Burger
Byt ut köttfärs mot grillad haloumi och följ resten av receptet.
Om du får yoghurtsås över, ställ den i kylningen och använd den som en dipsås till grönsaksstavar eller ett gott grillat surdegsbröd dagen efter!