Lyxiga burgare i frysen ny utmanare

Nu är det vår i luften för alla Sveriges grillälskare. Det lilla familjeföretaget Lindströms har tagit fram kvalitetsburgare med angus, lamm och lax som tillagas direkt från frysen. Med 100 procent kött är burgarna en saftig nyhet som gör livet enklare för den som snabbt vill sno ihop en god middag på grillen eller i stekpannan.

– Vi har valt ut det absolut bästa köttet och fisken, kryddat med salt och peppar och fryst in. Enklare kan det inte bli – men inte heller godare, säger Martin Lindström - vd på Lindströms.

Lindströms är ett litet företag som brinner för god mat – och för amerikansk matkultur när den är som bäst. Nu utmanas de färdiga hamburgarna för första gången med högsta kvalitet från fryskdisken. Lindströms burgare finns i tre varianter; angusburgare, lammburgare och laxburgare.

Lindstroms lyxiga burgare1 400

Noga utvalt och provsmakat

Köttet och fisken till burgarna är noga utvalt av Martin Lindström för att hålla högsta kvalitet. Efter att ha testat sig igenom mängder av smakprov föll valet på kött från Irland där djuren går ute och betar året runt. Black Angus är en skotsk nötras som ger finfibrigt, marmorerat nötkött perfekt för saftiga klassiska hamburgare och det smakrika lammköttet är basen för lammburgarna. Den goda och nyttiga laxen i laxburgaren kommer från de norska fjordarna. De färdiga råa burgarna fryses på några minuter ner till -30 grader för att behålla kvalitet och smak.

– Den höga kvaliteten vi har på vårt kött och vår fisk är det svårt att hitta i vanliga butiker. Därför kan våra burgare lätt konkurrera ut både hemmagjorda och färska från kyldisken, säger Martin Lindström.

Många gör misstaget att tina frysta hamburgare före tillagning, men då förloras vätska och de blir torra och trista. Lindströms burgare ska i stället grillas eller stekas direkt från frysen. Några minuters medelhög värme ger en fin yta som gör att burgarna behåller smaken och blir saftiga.

– Jag älskar hamburgare och vill att hela Sverige ska kunna uppleva storheten i en riktigt saftig burgare med bra köttsmak. Lägg till en hemmagjord cheddardressing och lite grönsaker och bara njut.

Lindstroms lyxiga burgare2 400

Lindströms burgare säljs på Ica, Coop, Willys, Hemköp och City gross.

Angusburgare, 425 g. 99,7 % nötkött. Pris i butik: från 50 SEK
Lammburgare, 425 g. 99,5 % lammkött. Pris i butik: från 50 SEK
Laxburgare, 440 g. 94 % lax. Pris i butik: från 50 SEK

Hamburgare, Lindströms

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.