Egna lyx-hamburgare

13 april 2013

Att göra en egen riktig hamburgare är enklare än vad man tror. Nyckel till en bra burgare är som vanligt i all matlagning - bra råvaror.

Många väljer att ha 100% högrev men jag har valt att lägga in rökt sidfläsk till högrevet. Först - hitta bra högrev. Jag kom i kontakt med U.S. Beef (Gourmet Food) på en mässa under hösten 2012. Pratade en hel med dem och tog nu upp kontakten med dem. De rekommenderade deras Chuck Roll (högrev) till mina burgare. Sidfläsket i lämplig storlek hittade jag på Martin Olsson.

Mina vänner på Millesgårdens Lanthandel hjälpte mig att mala köttet och fläsket. Min kryddblandning (som ni kommer få efter den 12 maj då hamburger SM är klart) så gjorde vi två olika satser. Provstekte dem och avsmakade. Mycket nöjd med resultatet. Vi får se om det blir en vinnarbugare eller bara en god burgare.

 

Hamburgare 83

Blandar ihop rätt kryddor.

 

Hamburgare 82

Provsteker en burgare för avsmakning.

 

Hamburgare 81

En ordentlig köttkvarn.

 

Hamburgare 80

 

Hamburgare 79

Blandar i kryddorna.

 

Hamburgare 77

U.S. Beef Chuck Roll.

 

Hamburgare 76

Ett bläck med färdiga burgare.

 

Hamburgare 74

En påse med kvalitétsprodukter påväg hem.

 

 

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.