Efter att ha ätit hamburgaren på Rue 57 så är jag numera frälst i att fixa bättra burgare hemma. Mina kompisar på Millesgårdens Lanthandel gör egna burgare som dom fryser in. Jag var förbi igår och köpte ett par stycken för att testa om det blev lika gott som på RUE 57. Köpte samtidigt surdegsbröd, grönmöggelost och en ny senap som jag inte har testat tidigare. Min tanke var att göra något speciellt då vi hade affärsbesök hemma idag.
Jag tinade burgarna i kylskpået under natten. Sedan grillad jag de på min Weber gasgrill.
Så vad smakade det? Mycket bra! Dessa burgare behöver inget till, inga såser eller grillkryddor. Det är bra att grilla dem och äta dem! En klar och tydlig nötsmak, liten peppar- och saltsmak. Köttsmaken förhöjdes av grönmöggelosten. Mycket bra smakförstärkare! Med dijon senapen så blev det ett extra sting av smaker. Jag kommer ha svårt att gå över till Martin Olssons burgare igen ;-)
Att köpa "färdiga" burgare på detta sättet är ett mycket bra alternativ till att göra egna med köttfärs. I just dessa så var det inget ströbröd, ägg eller något annat. Bara kött och kryddor.
Jag grillade burgarna på min weber. Den behöver definitivt skrubbas så att den inte tar eld. Men det får bli en annan dag.
Surdegsbröd som grillades med lite olivolja på, burgare med grönmöggelost på, blody marry ketchp, blandsallad, rödlök, en skiva tomat och lite salsa gjord av tomat, advokado och rödlök.
Jag testade en senap som innehåller mycket dragon. Det var mycket bra drag i den. Inte barnvänlig men min gäst älskade den!