Hängmörade hamburgare hemma

10 mars 2012

Efter att ha ätit hamburgaren på Rue 57 så är jag numera frälst i att fixa bättra burgare hemma. Mina kompisar på Millesgårdens Lanthandel gör egna burgare  som dom fryser in. Jag var förbi igår och köpte ett par stycken för att testa om det blev lika gott som på RUE 57. Köpte samtidigt surdegsbröd, grönmöggelost och en ny senap som jag inte har testat tidigare. Min tanke var att göra något speciellt då vi hade affärsbesök hemma idag.

Jag tinade burgarna i kylskpået under natten. Sedan grillad jag de på min Weber gasgrill.

Så vad smakade det? Mycket bra! Dessa burgare behöver inget till, inga såser eller grillkryddor. Det är bra att grilla dem och äta dem! En klar och tydlig nötsmak, liten peppar- och saltsmak.  Köttsmaken förhöjdes av grönmöggelosten. Mycket bra smakförstärkare! Med dijon senapen så blev det ett extra sting av smaker. Jag kommer ha svårt att gå över till Martin Olssons burgare igen ;-)

Att köpa "färdiga" burgare på detta sättet är ett mycket bra alternativ till att göra egna med köttfärs. I just dessa så var det inget ströbröd, ägg eller något annat. Bara kött och kryddor.

grilla burgare 26

Jag grillade burgarna på min weber. Den behöver definitivt skrubbas så att den inte tar eld. Men det får bli en annan dag.

burgare2 big 22

Surdegsbröd som grillades med lite olivolja på, burgare med grönmöggelost på, blody marry ketchp, blandsallad, rödlök, en skiva tomat och lite salsa gjord av tomat, advokado och rödlök.

senap big 25

Jag testade en senap som innehåller mycket dragon. Det var mycket bra drag i den. Inte barnvänlig men min gäst älskade den!

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.