Test av Deluxepress från hamburgerpress.se

07 juni 2015

Konsten att göra egna hamburgare är enklare än vad man tror. Bara man vet hur man ska göra och har bra verktyg och råvaror.

Det finns så många olika hamburgerpressar på marknaden men frågan är vilka som är bra.

Jag blev tipsad om en som verkade intressant - Deluxepress från hamburgerpress.se

När jag packade upp paketet så kändes den robust ut trots att den var helt i aluminium.

Jag köpte grovmalen högrev på den lokala butiken. Funderade på hur jag kunde få porösa restaurangburgare. Jag lade ut det malda köttet på en skärbräda. Men jag glömde att lägga ut plastfilm på den! Det blir mycket enklare att lägga ut plastfilm på en skärbräda före man lägger ut köttet.

hamburgerpress delux 11

hamburgerpress delux 12

hamburgerpress delux 13

hamburgerpress delux 16

Kryddning och bearbetning

hamburgerpress delux 17

Master Grill från Spicemaster.

Salt och peppar har man när man grillar och bara där!
Jag kryddade med en ekologisk grillkrydda - Master Grill från Spicemaster. Härlig smak! Kryddade hela köttet. Sedan var köttet klart! Inget ägg, inget ströbröd - det behövs inte om du har bra råvaror!

Man ska INTE knåda köttet på något sätt! Ju mindre du rör vid det desto bättre blir det.

Linda ihop till en rulle

hamburgerpress delux 19


Det är nu som det hade varit bra om jag hade haft plasten på skärbrädan först. Men i alla fall när du gör detta, på rätt sätt, så är det ganska enkelt. Rulla ihop till en tjock korv. Försök att packa ihop men ändå vara lätt på handen. Nu kan man lägga in denna i kylen en timme eller två tills du ska grilla. Men jag var hungrig och hoppade över det.

Dags att göra burgarna

Ta fram "plastkorven" och ta bort plasten. Skär en två-tre centimeter tjock skiva och väg den. Min första skiva var 125 gr. Lika mycket som burgarna som jag åt på korvmojen vid isladan på Teg i Umeå när jag var liten. Efter den korta nostalgi trippen så lade jag biten i pressen och pressade ihop den. Det gick så lätt så jag undrade om det blev något. Och det hade det! Jag hade min första burgare! Beroende på hur stora (jag menar tjocka) burgare du ska göra så justerar du med skruven på ovansidan.

hamburgerpress delux 20

hamburgerpress delux 21

hamburgerpress delux 22

hamburgerpress delux 23

hamburgerpress delux 24

Få loss de pressade burgarna

När man har pressat ihop burgaren så ska man få loss den från pressen utan att burgaren går sönder. Detta är ett vanligt problem med andra pressar som jag har. Men denna fungerade mycket bra. Det var enkelt att med en spatel få loss burgaren i en del.

hamburgerpress delux 25

hamburgerpress delux 26

Vaxat papper

Jag fick med ett paket med vaxade papper. Bra att lägga i mellan de färdiga burgarna. Paketet innehöll 500 ark. Lagom stora för burgarna.

hamburgerpress delux 15

hamburgerpress delux 27

hamburgerpress delux 30

 

Lätt att diska

När jag använde den och pressade mina burgare så hamnade en del kött under själva locket. Blev fundersam hur man kunde rengöra där. Men det var bara att skruva och sedan pressa ner pressen så skapades ett mellanrum tillräckligt stort för att kunna skölja ur den. Bra!

hamburgerpress delux 31

 

Se andra hamburgerpressar hos Bagaren och Kocken - klicka här.

Grilla burgarna

Före du lägger burgarna på grillen så saltar du. Lägg försiktigt på burgarna på grillen. Se till att de får en ordentligt yta före du vänder på dem. Annars ramlar de lätt isär. Du ser att de är klara genom att vätska tränger upp på ovansidan. Nu är det dags för svartpepparn!

hamburgerpress delux 32

hamburgerpress delux 33

hamburgerpress delux 34

Servera burgarna

hamburgerpress delux 35

hamburgerpress delux 36

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.