KORVFESTIVALEN I STOCKHOLM FIRAR 10 ÅR!

Bild från Korvfestivalen 2019
Helgen den 7 – 9 mars-2025 arrangeras den tionde upplagan av Korvfestivalen i Stockholm och stundande jubileumfestival blir större än någonsin! Münchenbryggeriet har byggt ut vilket möjliggör för Korvfestivalen att nyttja ca 500 kvadratmeter ytterligare och som innebär ännu mer korv, tillbehör och dryck till festivalbesökarna. I skrivande stund finns endast ett par hundra biljetter kvar till festivalen – så allt talar för att det blir ”lapp på luckan” för tredje året i rad och nytt besöksrekord. Intresset för Korv ligger minst sagt i tiden.
Korvfestivalen i Stockholm arrangerades för första gången 2013 på Nordiska museet. Syftet med festivalen är detsamma nu som då – att sprida korvglädje och erbjuda besökarna av festivalen att smaka, prata och lära sig mer om korv, passande tillbehör och dryck. Besökarupplevelsen står i fokus:
-”Vi i projektgruppen för festivalen pratar hela tiden om besöksupplevelsen. Utöver utställarnas makalösa utbud av produkter som så klart är festivalens huvudfokus, ska det vara en upplevelse utöver det vanlig att besöka Korvfestivalen. Därför jobbar vi ständigt med att utveckla och paketerar de olika festivaldagarna utifrån vilken målgrupp som kommer just den dagen och 10-årsjubileet blir så klart något extra”,
säger Fredrik Rumenius, Projektledare, Korvfestivalen.
JAN ANDERSSON INVIGER FESTIVALEN
Alla Korvfestivaler genom åren har startat med att invigas under pompa och ståt på scenen i form av att ett prinskorvsband klipps. Årets festival invigs av ingen mindre än Jan Andersson, f.d. förbundskapten för fotbollslandslaget och tillika stor Korvälskare, tillsammans med Christina Möller, Preses Korvakademien och Jan Scherman, Ledamot i Korvakademien.
FÖRST KORVÖL OCH NU KORVVIN!
Efter förra årets succélansering av Korvöl, presenteras nu på Korvfestivalen även ett vin som passar extra bra till korv! Tillsammans med vinimportören Grapes & Grains har vi på Korvfestivalen provat en rad olika viner där vi sökt egenskaper i vinet som ska passa till korv, chark och delikatessostar. En viktig egenskap har även varit att det ska vara prisvärt och det är med stolthet vi har landat i ett rött vin på druvan Sangiovese från Italien – Vassio Di Salumi, som nu lanseras på plats på Korvfestivalen.
KORVAKADEMIENS UPPMÄRKSAMMADE UTMÄRKELSER
På plats på Korvfestivalen kan besökarna även träffa Korvakademien som grundade festivalen 2013. Korvakademien, vars syfte bland annat är att höja korvens status i samhället, har en egen monter med fotoutställning, arrangerar Korvsafari, deltar i scenprogrammet samt delar ut sina åtråvärda utmärkelser: Årets Korvkrog och Årets Korvprofil.
Korvfestivalens Datum och Öppettider
Fredag 7/3-2025 |
kl 13.00 - 20.00* |
Lördag 8/3-2025 |
kl 10.00 - 18.00* |
Söndag 9/3 -2025 |
kl 10.00 - 16.00 |
*Öppet i ölhallen till 22.00 |
|
Plats
Münchenbryggeriet, Stockholm
Hitta hit
EN DAG FÖR ALLA!
Korvfestivalen arrangeras under tre dagar där utbudet av utställare så klart är detsamma under hela helgen. Stämningen kan dock skilja sig åt en aning och beroende på vem du ämnar besöka festivalen tillsammans med följer här en generell beskrivning av respektive dag:
Fredag 7 mars
På fredagen har du som jobbar inom branschen möjlighet att ansöka om en branschbiljett med inträde första timmen mellan 13-14. Här kan du som jobbar med korv på ett eller annat sätt komma och nätverka och knyta affärsrelationer med våra utställare. Fram till ca kl. 17 är det ganska luftig i lokalen med möjlighet att provsmaka sig runt i lugn och ro. Vid 17-tiden trillar det in många Stockholmare som är sugna på att avsluta arbetsveckan med en KORV-AW tillsammans med vänner och kollegor. Stämningen är hög och god! Möjlighet att hänga av datorväskan i garderoben finns och för att mätta hungriga magar finns allt från korvsnacks till mer mättande korvrätter!
Lördag 8 mars
Lördagen är Korvfestivalens populäraste dag och då strömmar det till Korvälskare från hela vårt avlånga land till festivalen. Därför är entrébiljetterna denna dag indelade i slott-tider, vilken innebär att man måste komma till festivalen under den tid som är angivet på biljetten man köpt, men man får sedan såklart stanna så länge man önskar. Runt 14-15 tiden är det som mest folk på festivalen. I år har vi utökat lokalerna med ytterligare en stor lokal med utställare och mer sittplatser för att möjliggöra fler besökare men också ännu mer korv!
Söndag 9 mars
Söndagen är familjens dag med bland annat många aktiviteter för barn. Det är gratis entré för alla barn upp till 12 år. På plats finns exempelvis möjlighet till ansiktsmålning och en spännande korvtips-promenad. Det finns gott om utrymme att i lugn och ro vandra runt bland utställarna, lära sig mer om korv och köpa med sig sina favoriter hem!
BILJETTER
Förköp: Från 230 kr
På plats i entrén, i mån av plats: 350 kr (13/2 uppdatering: troligtvis slutsålt innan öppning).
Vi rekommenderar alltid förköp, för smidigare entré på plats samt för att garantera att du kommer in.
Pensionärsrabatt
Biljettpris 200 kr gäller ihop med uppvisande av pensionärsintyg /legitimation samt för entré mellan kl. 13 - 13.30 på fredagen. Ni får sedan vara kvar så länge ni önskar. Festivalen stänger kl. 20.
Slottider på Fredagen & Lördagen
På fredagen & lördagen är biljetterna indelade i slottider.
Det innebär att ni måste komma under den tid som är angiven på biljetten, men ni får självklart vara kvar ändra fram till stängning om ni önskar.
Biljetterna är ej personliga (även fast ditt namn som köpare står på biljetten) och går därför utmärkt att exempelvis ge bort som present.