Kronfågel lanserar ”VM-korv”

kronfagel vm korven miljo

I sommar är det dags för fotbolls-VM och Kronfågel laddar inför den stora folkfesten med en spännande nyhet. Grilla motståndarna med Kronfågels Kycklinggrillkorv Mix – med smakinfluenser från Tyskland, Sydkorea och Mexico.

Allt fler väljer att äta kycklingkött istället för rött kött och efterfrågan på charkprodukter producerade av kyckling är hög.

– Vi vill givetvis möta efterfrågan och fortsätta utmana marknaden med nya innovationer. Korv med bröd är en klassiker under sportevenemang men vi ville göra något roligare än så, säger Anna Saverstam, Marknadsdirektör på Kronfågel.

Kycklinggrillkorvarna i mixen kommer i tre varianter: Bratwurst, Gochujang och Jalapeño. Smakerna är inspirerade utifrån de länder som Sverige kommer att möta under fotbolls-VM i Ryssland nu i sommar; Tyskland, Sydkorea och Mexico.

– Grilla Sveriges motståndare med VM-matcherna i bakgrunden, tipsar Anna med glimten i ögat.

Kvinnor tror på vinst – männen mer skeptiska

Enligt en grillundersökning som Yougov utfört på uppdrag av Kronfågel tror bara 2 av 10 svenskar i snitt på att Sverige går vidare i gruppspelet. Kvinnorna är något mer positiva än männen; 26 procent tror på Sverige medan 20 % av männen tror samma sak.

– Vi tror givetvis på vinst. Heja Sverige, fortsätter Anna.

Lanserar fler kycklinggrillkorvar 

Sedan tidigare har Kronfågel kycklingkorv Klassisk och kycklingkorv Chorizo i sitt korvsortiment, vilka är uppdaterade för i år. En nykomling till sommaren är kycklingkorv Ost & Bacon.

Samtliga grillkorvar består av förstklassiga svenska kycklingråvaror från någon av Kronfågels gårdar runt om i Sverige.Grillprodukterna finns i butik från vecka 15 till vecka 37.

Fakta om Kycklinggrillkorv Mix 

kronfagel kycklinggrillkorv mix

Kycklinggrillkorvarna i mixen kommer i tre varianter; Bratwurst, Gochujang och Jalapeño där en förpackning innehåller två korvar av varje sort à 50 g per styck. Pris cirka 24,90 kr/förpackning

Fakta om Kycklinggrillkorv Ost & Bacon

Kronfagel kycklinggrillkorv ost bacon

Tre stycken kycklinggrillkorvar á 90 g per styck, kryddad med ost och bitar från vår kycklingbacon. Pris cirka 24,90 kr/förpackning.

Korv, Kyckling, Kronfågel

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.