Grillmässan 2018

Premiär & Femårsjubileum!

 grillmässan 201606-IMG 2260

Grillmäsan som arrangerats de senaste åren i Kungsträdgården runt maj månad är nu inne på 5e året i rad. Publikssiffrorna har växt stadigt för varje år och förrra årets rekord på 38 000 besökare inne på mässområdet hoppas man i år slå med en rad nya inslag.

Grillstock

Den största nyheten är förmodligen att Grillmässan slås ihop med nya grilleventet ”Grillstock” som får Sverigepremiär i år och att de bägge evenemangen tillsammans blir en fristående del av folkfesten Sverigedagarna 25-27 maj på kungliga Djurgården. Ny plats med andra ord där hela udden bredvid Junibacken, Galärparken, blir ett eget grillområde. Aktiveter för barn är numera förlagda utanför Grillområdet på Sverigedagarns område istället och åldergräns om 18 år kommer att gälla.

Med Grillstock konceptet så utvecklas bland annat underhållningsdelen av evenemanget med Stand-up (RAW), musikartister mm ända till kl 23.00. Given Afterwork med grilltema på fredag med andra ord!

Weber - Huvudsponsor

Årets huvudsponsor är Weber vilka står för ytterligare ett viktigt inslag i Grillmässan/Grillstocks nya profil – nämligen grillskola och ”Grill along” med Weber Grill Acdemy. Både förbokning och drop in på plats är möjligt i mån av plats om man vill lära sig grilla som ett proffs tillsammans med Webers grillmästare, och där man avslutar med att äta sitt egna grill-mästerverk.

Sveriges Grillelit är på plats

Som tidigare år närvarar också stora delar av Sveriges grillelit. Andreas Mathiasson och Johan Drevhage som kommit att bli lite av amabassadörer är på plats och samlar som vanligt ett helt team av kända grillprofiler för show och servering. Weber-profilen och numera grillkokboksförfattaren Per Ehrlund är på plats, stjärnkocken ”Sveriges godaste burgare” Johan Jureskog, Chilikungen Jonas Borssen. Sen medverkar Stjärnkocken och grillmästaren KC Wallberg som årets krögare med alkoholservering på plats, Grillmästaren Mats Green från lilla rökeriet är med också och kommer fokusera på grillning med flis smaksatt med årets grillvin. Sjävklart träffas ju även Grillbloggens Peter Watz på plats! Hela listan hittas på www.grillmassan.se

Som nämts ovan så utses varje år också årets Grillvin. I år föll utmärkelsen till det argentiska vinet Trapische Malbec Oak Cask . Vin blir ett viktigt inslag i år där olika sätt att kombinera just vin med grillat demonsteras.

Grillstock/Grillmässan äger rum 25-27 maj med fri entré. Utställningen är öppen till kl 19 fredag och lördag medan matservering, scen med artister mm håller öppet ända till kl 23.

Se mer om vad som händer på www.grillmassan.se och www.grillstock.se samt på facebook www.facebook.se/grillmassan

 

Grillmässa

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.