Produktnyheter från Lönneberga
Nu tar vi kycklingfärs till en helt ny nivå
Efter ett lyckat intåg på matbordet lanserar Lönneberga ytterligare sju kycklingnyheter och en wienerkorv. Kycklingen är färsk och okryddad för att passa alla dina favoritrecept. Helt nytt på marknaden är att färsen finns i två varianter; av drumstick och av bröstfilé. Lönneberga Wiener Original är en klassisk wienerkorv med grövre struktur som är fri från både gluten och mjölk.
De sju kycklingnyheterna landar i butik v.38, se all info på nästa sida. Vi är extra stolta över färsen som görs av två specifika detaljer; vår vanliga kycklingfärs som görs av drumstick är riktigt smakrik och saftig, och vår kycklingfärs av bröstfilé är mer mager och har en mildare smak. Det här innebär full transparens mot konsumenten som vet exakt vad som finns i färsen, och också att var och en kanvälja färs efter smak och tillfälle.
– Kycklingfärs går att använda vid alla tillfällen då du traditionellt använder nöt- eller fläskfärs och jag uppskattar verkligen att få veta vilken detalj färsen jag ska laga mat med är gjord av. Jag kommer att använda den lite magrare bröstfärsen till rätter som bolognese och wallenbergare medan den lite fetare färsen från drumstick passar bättre till tacos och klassiska pannbiffar där jag vill ha mer smak, säger Fredagskocken Mattias Larsson.
All kyckling kommer från gårdar i södra Sverige (främst Blekinge och Skåne) och bär Svensk Fågels märkning ” den gula pippin”.
Och wienerkorven
Lönneberga adderar en wienerkorv till sitt sortiment. Om kokt vs stekt korv är en vattendelare i din familj ska du satsa på wienerkorv till nästa middag, den går precis lika bra att koka som att steka.
– Lönneberga Wiener Original har jämfört med andra wienerkorvar en grövre struktur för lite mer tuggmotstånd, eller chunkiness om du vill, och med en kötthalt på 80%. Dessutom är den fri från gluten och mjölk, säger Mathias Grennard, kategoriansvarig korv, Atria.
All Lönnebergas korv innehåller 100% svenska råvaror, har minst 80% kötthalt och ett härligt knäck.
Bifogar detaljerad information om produktnyheterna samt goda, lättlagade recept av Fredagskocken Mattias Larsson. Och på tal om Fredagskocken, vill du veta hur du bäst tillagar kyckling sätter vi dig gärna i kontakt med Mattias – han har koll på sånt.
Kycklingnyheter 2019
Alla kycklingprodukter från Lönneberga är gjorda av 100% svensk kyckling och märkta med den ”gulapippin” från Svensk Fågel. Kycklingnyheterna säljs hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls (medreservation för att varje butik själv väljer sortiment).
Lönneberga Kyckling Bröstfilé
- Klassisk bröstfilé av hög kvalitet, konsumentens favoritdetalj i butik.
- 4 stycken/700 g.
- Rekommenderat pris: 92 kr.
Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer
- Av den möra innerfilén, extra tunna, snabb tillagning.
- 500 g.
- Rekommenderat pris: 70 kr.
Lönneberga Kyckling Innerfilé, bitar
- Av den möra innerfilén, bitar redo för tex en gryta eller wok.
- Bitar 500 g.
- Rekommenderat pris: 70 kr.
Lönneberga Kyckling Lårfilé
- Smakrika och saftiga delen av kycklingen.
- 5-6 stycken/630 g.
- Rekommenderat pris: 80 kr.
Lönneberga Kyckling Färs
- Gjord av drumstick, mer smakrik och saftig.
- Gjord på 100% kycklinglår. 800 g.
- Rekommenderat pris: 60 kr.
Lönneberga Färs av bröstfilé
- Gjord av den fina bröstfilén, lite magrare och med en mildare smak.
- Gjord på 100% kycklingbröstfilé. 500 g.
- Rekommenderat pris: 50 kr.
Lönneberga naturella spett
- Gjorda av bröstfilén, färdig att krydda som du vill.
- 4 spett/480 g.
- Rekommenderat pris: 69 kr.
Korvnyhet 2019
Alla korvar från Lönneberga är gjorda av 100% svenskt köttråvara och märkta med ”kött från Sverige”. Våra korvar är förpackade i en klimatsmart förpackning gjord av bioplast.
Lönneberga Wiener Original
- 6 korvar/340 g. Kötthalt: 80%.
- Fri från gluten och mjölk.
- Rekommenderat pris: 36 kr.