Är du gasklar? Uppdaterad juni-15

11 juni 2015

Kontrollera att din gasgrill är säker. Detta ska göras inför varje säsong. Och för oss som grillar varje dag. Kolla varje gång du byter flkaska.

Är det farligt att grilla med gas? Oavsett om man grillar med gas eller kol så måsta man vara försiktig. Kol / Briketter kräver öppen eld för att bli varma och de behåller värmen under en långtid efter man har grillat. En gasgrill blir snabbare varm och den blir kall nästa på en gång när man stänger av ventilerna.

Jag grillar både med gas och kol. Mellan grillningarna så är gasventilen på tuben alltid stängd. Jag kontrollerar slangen och kopplingarna ett par gånger per år. Det är enkelt! AGA har tagit fram en produkt som man kan använda sig av. Den heter TL4 och är enkel att använda, se bilderna nedan. Visst det går lika bra med såpvatten.

Givetvis så har jag respekt för gas. Det ska man ha. Men man behöver inte vara rädd för att grilla med gas.

 

gasklar 01

AGA TL4 - flaska med skum.

 

gasklar 02

Spruta skum på slangen och se om den läcker dvs det blir bubblor i skummet.

 

gasklar 03

Spruta på alla rör, slanagar och kopplingar.

 

gasklar 04

Se till att gasoltuben inte står förnära grillen. Absolut inte i skåpet under grillen. Om det blir förvarmt (>65 grader celsius) så kommer ventilen släppa ut gasol.

 

gasklar 05

I din butik kan du hämta dekaler som påminner dig att kontrollera.

 

gasklar 06

Här är en wokplatta som jag testade på samma sätt.

Kolla in hur det ser ut när det läcker

Detta var en helt ny grill som jag testade. Det lät som det läckte någonstans. Jag sprejade och hittade snabbt var det läckte.

 

Proffsen testar sina grejer också...

Grill och bbq vm 104

Grill och bbq vm 100

 

Grill och bbq vm 102

Grill och bbq vm 103

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.