Grillbloggen.nu i AGA´s monter Grill & BBQ VM

18 juni 2015

Jag fick en förfrågan från AGA att vara med i deras monter under Grill och BBQ VM på Heden i Göteborg.

De behövde någon som kunde grilla smakbitar till deras besökare. Självklart! svarade jag snabbt! Det är klart jag vill hjälpa till.

AGA skulle presentera vinnaren till årets grilldrink, AQVIA kolsyremaskin och prata om gasolsäkerhet - Gasklar. Montern skulle vara ganska stor och de ville ha ett dragplåster i from av något grillat att bjuda på.

Jag fick relativt fria händer på vad jag skulle grilla. Mitt val blev en Amerikansk Högrev (Chuck roll) från Johan i Hallen. Det är en ganska stor bit mellan 9 och 12 kg per förpackning som levereras. Ur den så kan man skiva upp ganska tjocka bitar, typ 3-4 cm som blir bra på grillen.

Till detta så grillade jag citroner (för syran), små kvisttomater och grön och röd paprika för färgens skull. Dessutom så hittade jag Sweet Baby Ray Hickory sås, grönmögelost från Castello och grön och röd chili från City Gross som också var utställare på tävlingen.

Jag grillade skivorna till ca 57-60 grader. När skivorna var klara så fick de vila 5-6 minuter före jag skar ner dem till 3 x 3 cm bitar. På serveringsfatet hade jag klippt ner lite persilja och skivat lite chili. Sedan lade jag på köttbitarna, kryddade med flingsalt, peppar, Sweet Baby Ray Hickory sås, Castello Grönmögel ost och citronsaft från en nygrillad citron. Blandade ihop allt i en härlig röra före besökarna fick ta. Inför en servering var besökarna så imponerad av allt så de spontant applåderade. Det är första gången som det har hänt!

Detta upprepades under 4 timmar, 1 timmer per gång och det är bland det roligaste jag har gjort! Tack AGA för att jag fick möjligheten att hjälpa er!

Jag fick besök av flera grillprofiler som också var på plats. Se bilderna nedan.

AGA säger

AGA deltog som sponsor och utställare på Grill-VM 13-14 juni. Vi visade hur man blir "Gasklar" dvs hur man grillar säkert med gasol, bjöd på den drink som vann vår drinktävling samt hade proffsgrillaren Peter Watz på plats i montern.

Peters uppgift var att dra in folk i montern med sin grillning och som han levererade! Han serverade smakbitar av det godaste köttet på hela Heden (enligt säkra källor...), var ett grymt energiknippe och bidrog till en härlig stämning i montern både bland besökare och monterpersonal. Tack Peter för en mycket lyckad helg, vi ser fram emot fler samarbeten med dig framöver!

Hälsar Mie, Anneli, Niklas, Peter, Magnus, Gerd, Kai och Lennart på AGA

AGA hela gänget heden göteborg

Anneli Johansson, Gerd Nilesol, Peter Watz, Magnus Olsson, Lennart Thyselius, Kai Arne Trollerud. Alla med röda tröjor är från AGA, den andra är jag...

Kolla in filmen från montern här:

Bilder

grill och bbq vm 2015 AGA 30

grill och bbq vm 2015 AGA 1

grill och bbq vm 2015 AGA 3

grill och bbq vm 2015 AGA 7

Många härliga möten med grillintresserad. Underbart att få svara på alla frågor om grillning, grillar, gas/kol etc.

AGA Grillevent 4

Man kan inte ha en förstor grill :-)

grill och bbq vm 2015 AGA 12

Det var många som var sugna att provsmaka.

grill och bbq vm 2015 AGA 13

grill och bbq vm 2015 AGA 15

AGA Grillevent 5

grill och bbq vm 2015 AGA 20

grill och bbq vm 2015 AGA

Besökarna tyckte om det som serverades.

grill och bbq vm 2015 AGA 19

Ett evigt putsande efter varje grillning.

grill och bbq vm 2015 Samuel Cabrera

Samuel Cabrera ansvarig för dommarutbildningen i Sverige för WBQA - World BBQ Association.

AGA Grillevent peter Watz, martin Nordh

Jag tillsammans med Martin Nordh, deltagare i årets Grillmästarna. Se hans Grillprofil här

AGA Grillevent Fia Berkland och Mikael Johansson

Mikael Johansson, Fia Berkland och jag.

AGA Grillevent peter watz, jan staffas

Jag och Jan Staffas, känd från JD-Grillevent.

grill och bbq vm 2015 Jimmy Jazz Hemmingsson Peter watz

Jimmy Jazz Hemmingsson, känd från årets Grillmästarna 2015 (se hans Grillprofil här) och jag.

grill och bbq vm 2015 Jimmy Peter 3

Vem är den bästa grillaren?

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.