Test av Felix BBQ ketchup texas smokey hickory

27 februari 2015

Barnen ville ha falukorn med potatismos. Lyxmat en fredagkväll, enligt dem. Jag tycker kanske inte det. Men de fick bestämma. Men jag ville ändå ha en liten vuxen smak. Jag hittade Felix BBQ Ketchup Smokey Hickory på ICA Larsberg, Lidingö. Efter jag testade den så måste jag säga att den var riktigt trevlig. Inte för söt och inte för stark.

 

felix-bbq-ketchup-texas-smokey-hickory

"Howdy Ranger! USAs vilda västern har fått ge inspiration till nya Felix Texas Smokey Hickory. En häftig kombo av sötsyrliga tomater och en mild med fylligt rökig hickorysmak. Lirar bäst med grillat nötkött eller hamburgare." Felix.se

 

Recept på potatismos

1 kg mjölig potatis

2 dl Grädde 40% (inget 36% oäkta grädde utan riktig grädde!)

Muskot

Svartpeppar

Salt

Smör

Så här gör man

Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Det går snabbare att koka dem då.

Koka potatisen så att den blir klar.

Häll av allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen så att du ångar bort det sista vattnet före du häller i 1 dl grädde.

Krydda med smör, salt, nymalen svartpeppar och riven muskot.

Stampa potatisen ett par gånger. Inte förmycket för då blir det klister. Häll i mer grädde om det behövs. Ta lite i taget så att moset inte blir förlöst.

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.