Jag fick ett par intressanta recept från Viktväktarna som jag tror passar dig och grillen.
Testa! Du får gärna återkomma med dina synpunkter om hur det smakade.
Fläskytterfilé med krämig pastasallad

Portioner: 4
SmartPointsvärde/port: 9
600 g fläskytterfilé
1 dl marinad (max 1 gram fett)
Sallad
Sockerärter
körsbärstomater
Pastasallad
4 dl pasta, typ gnocchi
3 ½ dl filmjölk 3%
½ dl lättmajonnäs
1 påse dressingmix örtagård
½ tsk vitlökspulver
Dela köttet i 4 bitar och lägg i marinad i en plastpåse. Koka pastan någon minut längre än vad som står på förpackningen. Spola i kallt vatten. Blanda filmjölk med majonnäs, dressingmix och vitlökspulver. Blanda ner den kalla pastan i dressingen. Grilla köttet och servera med pastasallad, sallad, sockerärter och tomater.
Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw

Portioner: 4
SmartPointsvärde/portion: 12
800 g färskpotatis
2 tsk rapsolja
500 g nötfärs 10%
4 tomater
1 bit gurka
1 knippe rädisor
2-3 msk hackad bladpersilja
Sallad
Coleslaw
⅓ vitkålshuvud
2 morötter
2 msk lättmajonnäs
2 msk fraiche 5%
1-3 droppar tabasco
Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ i ugn 225°, ca 35-40 min. Hyvla vitkålen fint med en osthyvel. Skala och riv morötterna på rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och fraiche. Krydda med salt, peppar och ge kålsalladen rejält sting med tabasco. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar och grilla. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Blanda grönsakerna med bladpersilja. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med coleslaw, potatis och sallad.
Grillad lax med fransk potatissallad

Portioner: 4
SmartPointsvärde/port: 13
500 g lax med skinn
150 g sockerärtor
1 påse salladsmix
Fransk potatissallad
800 g färskpotatis
1 rödlök
2 msk kapris
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
Flingsalt
Svartpeppar
Koka potatisen knappt färdig och låt svalna lite. Skala och skiva rödlöken. Lägg lök och kapris i en skål. Blanda ihop olivolja, vinäger och dijonsenap. Smaka av med flingsalt, peppar och ev mer dijon. Dela potatisen och lägg ner i skålen med lök och kapris. Slå över dressingen och rör om. Strimla sockerärtorna och blanda med sallad. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen (direkt ovanför glöden). Lägg på locket på grillen. Grilla tills skinnet blir riktigt knaprigt. Flytta sedan laxen till den sidan på grillen som inte har någon glöd (indirekt grillning) Lägg på locket. Servera laxen tillsammans med potatissallad, grönsallad och sockerärter.