
Varmrökt lax är en delikatess som faktiskt är enklare att göra än vad man tror. Som vanligt gäller det att ha bra råvaror sedan kunskap och tid. Du kan röka lax när som helst. Passar lika bra på julbordet, nyårssupén, valborgsfesten eller varför inte midsommarafton.
Se filmen nedan
NÅGRA REFLEKTIONER
- Använd äppelflis till rökningen.
- Du kan köpa en laxplanka på byggvaruhuset eller i din grillbutik.
- Använd en kryddblandning som passar, jag anänder mig av BBQ & Grill mesquite från Santa Maria
- Lägg bara på en näve rökflis.
- Grillen ska bara hålla 100-120 grader Har du en vanlig 57 cm plåtgrill så kan du lägga briketterna i en så kallad snake. Klicka här för att se hur.
- Använd en grilltermometer. Laxenär klara från 47 grader. Ju högre innetemperatur ju torrare blir den. Tänk på att en lax kan man äta rå. Det kallas shushi.

Börja med att trimma laxen.

Krydda sedan med valfri rubb.

Lägg över laxen på en grillplanka - om du vill göra en egen se denna film. Lägg sedan på citronen.

Lägg hela plankan på grillen.

Laxen är klar vid 47 grader.

Kolla vad läcker den är.
Filmer som jag pratar om i filmen:
Gör din egen laxplanka
Grilla revbensspjäll på grillen