Grillmästarna sista avsnittet

15 juli 2015

I kväll så var det säsongsavslutning - finalen i Grillmästarna 2015 har just avslutats!

Inför avsnittet så är det bara JimmyMartin och Jörgen kvar. För dem så väntade ett vildmarksäventyr där de grillade lammtacos på mexikanskt vis.

Huvudtävlingen

Dagens huvudtävling var att finalisterna skulle grilla lammstek med ben genom grilltekniken Barbacoa grill dvs low and slow i en grop i marken. Från lammet gjorde de sedan tacos. De hade 12 timmar på sig att leverera. Till sin hjälp fanns gästdomaren Jonas Cramby på plats. Deltagarna spenderade hela natten på grillplatsen.

Jonas har själv grillat med Barbacoa tekniken och har lyckats ca 75% av gångerna. De gångerna han har misslyckats så var det på grund av att det inte blivit tillräckligt varmt i gropen.

Jörgen gick ut självsäkert att han skulle vinna. Han gjorde taco på lamm med picklad selleri och rödlök, jalapenos och guacamole. Det resulterade i att han blev den bästa grillaren och tog den första finalplatsen. Grattis Jörgen!

Jimmy grillade lamm med tabasco, tomatsalsa, bönröra med chili och salladslök, guacamole, mango och habanerosalsa. Han hade inte den snyggaste uppläggningen av sin taco. Jjuryn tyckte att han lade på för mycket fyllning på sina tacos. Turen var helt enkelt inte med honom denna gång och han åkte ut på målsnöret. Jimmy säger "Att jag har kommit så här långt är ju grymt. Det hade jag inte förväntat mig." Läs intervjun med Jimmy här...

Martin gjorde lamm med chilipasta, picklad rödlök, jalapenaos och salsa. "Om jag skulle snubbla på mållinjen så skulle det kännas fördjäkligt" sa Martin. Han lyckades med sin rätt och blev den andra deltagaren i finalen.

"Jag är ju grym så jag ska ju vara i final" sa Jörgen efter beskedet att han gick vidare till finalen.

Artikeln fortsätter under bilderna.

Grillmastarna final 4

Martin gräven en gropp för nattens grillning.

Grillmastarna final 3

Grillmastarna final 2

Martin håller på att gräva upp grillgropen.

Grillmastarna final 1

Martin och Karin inspekterar resultatet.

Grillmastarna final 5

Jurryn är utökad med Jonas Cramby. De tre som är kvar är MartinJörgen och Jimmy.

Finaltävlingen

Martin och Jörgen gick alltså vidare till finaltävlingen.

Regnet öser ner på inspelningsplatsen i Stockholm. Dagen till ära så hade juryn utökats med två gammal bekanta - Johan Drevhage kom på 2:a plats i Grillmästarna 2014 och Robin Bergström, Grillmästare 2014.

Finalrätten som skulle grillas var mixed grill som skulle innehålla fisk, skaldjur och kött. De hade två timmar på sig att göra allt. "Allt handlar om timing", sa Christian.

Till sitt förfogande hade de två kolgrillar (Weber 57 cm), en gasgrill (Weber Genisys 330E) och en smoker (WSM, Weber Smokey Mountain 37 cm).

Martin chansade lite för att kunna lyfta. Han gjorde njurtapp med gremolatasås, chili, pinjenötter, grillad sallad, chips, rökta räkor, grillad sparris och bakad potatis. Till detta så serverade Martin också ostron, vilket Johan Drevhage uppskattade extra mycket.

Jörgen sågade ut en ordentlig t-bone steak på närmare ett kg. Han lyckades inte göra en mindre bit. När han tog tempen på fisken så visade den alldeles för hög temperatur. Han trodde att den skulle vara torr så han började om med en ny fisk som han valde att rökta. Det visade sig att den första fisken var perfekt tempererad så han levererade en grillad och en rökt fisk. Red Snapper, rök makrill, hummer, kungsräkor, t-bone steak, lammracks och annans.

Bägge deltagarna var värdiga att vara i final. De kan grilla och har visat det under hela säsongen.

Jurryn delade ut följande poäng:
Jörgen fick av Robin 4, Johan 4, Karin 4 och Christian 4.
Martin fick av Robin 4, Johan 4, Karin 5 och Christian 5.
Dvs Martin vinner med två poäng och är årets Grillmästare 2015. Stort Grattis Martin - läs segerintervjun med Martin här...

Nu ser vi i fram emot Grillmästarna 2016! Grillbloggen kommer givetvis vara med på något sätt.

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.