City Gross står bakom att EM i grillning 2018

Tillsammans med huvudsponsorn City Gross har Swedish Barbecue Association (SBQA) sedan 2013 genomfört Grill & BBQ-SM som ett sätt att öka intresset för att laga mat över öppen eld. Efter väl genomförda tävlingar 2013-14 fick man 2015 chansen att arrangera Grill & BBQ-VM i Sverige. Nu är det dags igen, då Grill & BBQ-SM kompletteras av Grill & BBQ-EM i samband med att Brösarps Matfestival går av stapeln i Skåne.

2013 gick startskottet för det första svenska mästerskapet i grillning och BBQ. Mästerskapet fungerade som kval till grill-VM och SM-finalen på Liseberg genomfördes efter kvalificerande deltävlingar på 33 orter runt om i landet.

Arrangör av det svenska mästerskapet Grill & Barbeque SM 2018 är Swedish Barbecue Association (SBQA), den svenska grenen av WBQA. SBQA hette tidigare Svenska Grillfrämjandet, men ändrade namn med anledning av storsatsningen på svenska mästerskap som kval till Grill & BBQ-VM. City Gross är huvudsponsor av Grill & BBQ-SM sedan starten 2013.

– Vi satsar på färskvaror och tävlingar är ett bra sätt att öka intresset för hur man grillar både kött, fisk, frukt och grönsaker, säger Peter Mårtensson, grillansvarig på City Gross.

Kvalet till grill-SM finalen i Brösarp kommer att ske under våren. Dessa deltävlingar genomförs runt om i Sverige med syftet att skapa uppmärksamhet och göra kvalet tillgängligt för många intresserade.

På plats under finalen på Brösarps Matfestival tävlar de 10 kvalificerade svenska lagen om vem som blir svensk mästare samtidigt som de tävlar i EM tillsammans med 40 lag från Europa om att bli EM-mästare i Grill & BBQ. En jury bestående av svenska och europeiska matmedlemmar kommer att smaka av och bedöma de 6-8 tävlingsrätterna enligt World Barbeque Associations regelverk.

City Gross , SBQA, Grill EM

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.