34 kvalvinnare utsedda inför grill-SM på Liseberg i helgen

Igår genomfördes de sista tre kvaltävlingarna inför det första svenska mästerskapet i grillning och BBQ som genomförs på Liseberg kommande helg.

Mästerskapet fungerar som kval till barbeque-VM och utgörs av kvalificerande deltävlingar på 34 orter. De svenska mästarna möter därefter ett femtiotal team från 25 nationer och fem kontinenter under VM i Marocko i regi av World Barbeque Association.

1 039 personer fördelade på 484 lag anmälde att de ville ta hem det första svenska mästerskapet i grillning och tillsammans med Svenska Grillandslaget representera Sverige på grill-VM i Marocko den 24-26 maj när grill-VM arrangeras för tolfte gången. Drygt 200 lag fick chansen i 34 kvaltävlingar på lika många orter. Nu är de 34 kvalvinnarna utsedda och möts i den svenska finalen nu i helgen.

– Engagemanget bland alla kvaltävlande har varit helt fantastiskt i detta första svenska mästerskap i grillning och BBQ! Jag har mött lag som tränat grillning varje dag från det att de blev uttagna och fram till kvaltävlingen, säger Kent Nilsson, ordförande för Swedish Barbeque Association.

Grill & Barbeque SM 2013 arrangeras av Swedish Barbeque Association, med City Gross som huvudsponsor i samarbete med evenemangssponsorn Liseberg.

GrillSM, City Gross

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.