Fem heta burgare tävlar i Hamburger-SM


Det drar ihop sig till final i Hamburger-SM 2013.

Gemensamt för de fem burgare som tävlar om juryns gunst den 5 juni är att de alla har en eller flera starka smaksättare. Bland ingredienserna finns även inslag som syltad rödlök, västerbottenost och tryffelbearnaise.

 

– Det märks tydligt att hamburgerintresset i Sverige är rekordstort. Vi har fått väldigt många bra burgarrecept och de som nu går till final är alla riktigt läckra burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Årets upplaga av Hamburger-SM är den sjunde sedan starten 2007 och i år har rekordmånga recept skickats in. De flera hundra bidragen har nu utvärderats och de mest intressanta har dessutom provlagats av Max egen chefskock Jonas Mårtensson. Han lämnar nu över fem burgare för juryn att bedöma.

– Som alltid blir jag imponerad av kreativiteten hos alla hemmakockar. Det ska bli riktigt spännande och gott att provsmaka alla finalisternas hamburgare, säger Christoffer Bergfors, juryordförande och vice vd på Max.

De fem finalburgarna kommer att bedömas av en jury som består av stjärnkocken Tommy Myllymäki; skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby; Sigrid Bárány, vinnare av Sveriges Mästerkock 2012 och Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

De fem finalisterna:

Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg

Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå

Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd.

Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd

Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm

Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd.

Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm

Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd.

Tävlingen avgörs den 5:e juni då de tävlande tillagar sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Temat för årets Hamburger-SM är Frisco då det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Läs mer om tävlingen på Hamburger-sm.se.

Hamburger-SM, MAX

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.