Max slutar med pommes frites

Är det ett aprilskämt? Nej det är inget aprilskämt.

Max slutar med pommes frites. Smak, kvalitet och ansvarstagande har sedan företagets start i Gällivare 1968 varit de viktigaste riktlinjerna. Efter sju års produktutveckling lanserar Max något som man inte längre vill likställa med pommes frites. Därför tar man bort pommes frites från menyn och ersätter med nya Crispy fries – av noggrant utvald potatis som bas kryddat med portugisisk havssalt.

Crispy fries MAX

"Våra gäster ställer minst lika höga krav på vår pommes som våra hamburgare. Därför har jag i över sju år ätit tusentals varianter och kommit fram till att dessa nya motsvarar våra högt ställda krav. Naturliga råvaror är en självklarhet idag, varför jag personligen valt ut potatissorter av högsta kvalitet. Tack vare att skalet är kvar på potatisen i kombination med havssalt så framträds smaken naturligt" - säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.


Max arbetar ständigt med produktutveckling och 2007 anställdes Jonas Mårtensson som chefskock (tidigare anställd av hovet). Efter många inspirationsresor till världens hörn har han utvecklat Crispy fries. Från och med idag ersätts alltså de pommes frites som Max serverat sedan starten 1968.

Potatissmak i fokus

Crispy fries består av noggrant utvalda potatissorter, som skärs till med skalet kvar. Det portugisiska havssaltet ger en naturlig saltsmak, och den tunnare storleken ger en krispighet som håller länge.

- Det känns fantastiskt att vi äntligen har hittat rätt, jag har alltid letat efter de perfekta fritesen och nu kan jag med handen på hjärtat lova att det är världens godaste. Pommes frites är i min värld död. Naturliga råvaror är självklart för våra gäster, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max Hamburgerrestauranger är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 97 restauranger öppnats i Sverige, samt tre i Norge, en i Danmark och elva i Dubai. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. www.max.se

 

Jag har arbetat på MAX både i Umeå och i Stockholm. Så visst är jag partisk men vad gör det när deras burgare är bästa på stan. Jag återkommer med ett test inom kort.

MAX

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.