Max öppnar deras 100:e restaurangen

29 januari 2015

 

max restaurang 100 Lidingo 30

Max var den hamburgerkedja som tidigare vann Lidingö stads markanvisningstävling. Imorgon slår Max nya restaurang upp portarna och blir därmed öns första riktiga hamburgerrestaurang. I tävlingen fanns en rad bedömningskriterier med bland annat höga krav på byggnadens utformning och att skapa en attraktiv mötesplats med god tillgänglighet. Enligt Lidingö stad var också Max miljösatsning vägledande för valet.

– Vi är jätteglada att Lidingö stad valde oss framför våra konkurrenter och att det nu är dags för öppning. Vi ser fram emot att skapa fler arbetstillfällen för främst unga och att även kunna erbjuda Lidingöborna Sveriges godaste hamburgare, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Brödernas pappa och Max grundare, Curt Bergfors, var också Lidingöbo en gång i tiden. Innan den första grillkiosken öppnade i Gällivare 1968 arbetade Curt som brevbärare och var i perioder utlånad till postdistriktet Lidingö. Mellan passen arbetade han extra på den smått legendariska Prestogrillen. Här föddes också idén om att göra hamburgare på ett nytt sätt, med fokus på kvalitet och svenska råvaror.

– Våra föräldrar startade Max för över 45 år sedan och det är otroligt roligt att vi nu öppnar vår 100:e restaurang.Att det blir på just Lidingö där Max historia på ett sätt tog sin början är faktiskt inte planerat, men såklart extra roligt, säger Richard Bergfors.

Restaurangen på Lidingö ligger utmed Södra Kungsvägen och har förutom 97 sittplatser inomhus även en uteservering med plats för 72 gäster och Drive-in. Här kommer även finnas ett nytt beställningssystem som har tagits fram för att förenkla för gästen. Restaurangen håller öppet 10-24, alla dagar i veckan. Öppningen genererar totalt 28 nya arbetstillfällen.

 

Jag var där!

max restaurang 100 Lidingo 32

Självklart så finns det Drive in

max restaurang 100 Lidingo 31

De har lyckats integrera restaurangen på den minimala tomten.

max restaurang 100 Lidingo 27

Expressstationer precis till vänster vid ingången.

max restaurang 100 Lidingo 26

Tre kassor finns direkt innanför entren. De tar bara beställningar och betalt. Utlämningen av maten sker i luckan till vänster på bilden.

max restaurang 100 Lidingo 29

Stort och ljust

max restaurang 100 Lidingo 28

Många sittplatser inomhus.

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.