Max och Kronfågel lanserar fler produkter

Max och Kronfågels samarbete i frysdisken fortsätter.

Lanseringen för ett år sedan med tre kycklingbaserade produkter har gått över förväntan. Nu kompletteras sortimentet med ett fjärde alternativ: Hot Chicken Wings.

MAX Hot Chicken Wings

Hot Chicken Wings är svenska kycklingvingar från Kronfågel. Vingarna är panerade, krispiga och har en tydlig hetta. Produkten är färdiglagad, redo att värma direkt från frysen. På trettio minuter har du perfekta snacks eller härligt tillbehör på buffébordet.

– Det känns roligt att vi kan lansera våra populära Hot Chicken Wings i butik. Mottagandet och försäljningen av Max och Kronfågels övriga kycklingprodukter har gått riktigt bra och vi hoppas naturligtvis att detta blir en lika given succé, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Fler väljer det vita köttet

Kycklingbaserade måltider ökar både i hemmen och på restaurangerna. Förutom den goda smaken är det vita kycklingköttet i sig både hälsosamt och klimatsmart. Produkten Delifresh Kycklingburgare som lanserades i första omgången vann 2014 års MåBra-val av tidningen Må Bra. Produkten Kycklingnuggets fick "bäst i test" av tidningen Allt om Mat.

– Våra Kycklingnuggets fick en lysande start och är idag marknadens mest sålda Kycklingnuggets. Kycklingvingar är liksom Kycklingnuggets fingermat som älskas av många. Med svensk kyckling och smakrika kryddor tror vi att Hot Chicken Wings blir ett lyckat komplement till våra övriga produkter, säger Annicka Hultin, produktchef på Kronfågel.

Hot Chicken Wings finns i butik från 11 maj.

Produktinformation om Hot Chicken Wings

Hot Chicken Wings är heta och krispigt panerade kycklingvingar av svensk kyckling från Kronfågel. Förpackningen innehåller 8-10 vingar, cirkapris 44,90 kronor.

Redan lanserade produkter:

Delifresh Kycklingburgare är en burgare bestående av 98 procent svensk kycklinglårfilé som ger en saftig och mör burgare. Den är nyckelhålsmärkt och går utmärkt att grilla eller steka. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor.

Crispy Kycklingburgare är en panerad burgare som består av svensk kycklingfilé med en tunn och frasig panering runt om som blir både krispig och saftig. Den här burgaren blir godast om den friteras i olja eller steks i stekpanna. Förpackningen innehåller 4 burgare, cirkapris på 44,90 kronor.

Kycklingnuggets består av svensk kycklingfilé och är en familjefavorit. Den har en tunn och frasig panering som förhöjer kycklingsmaken och gör den extra saftig. Nuggets smakar bäst om de friteras i olja, med det går också bra att steka dem i lite olja eller tillaga i ugn. Förpackningen innehåller cirka 20 nuggets, cirkapris på 44,90 kronor.

Kronfågel, MAX

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.