Hamburger SM 2014 finalen
Årets final i Hamburge SM som MAX arrangerat 8 år i rad gick av stapeln på ny plats. Tidigare har finalen varit i Kungsträdgården men från och med nu kommer den att hållas vid MAX huvudkontor på Östermalm, Stockholm.
Det var över 300 bidrag som skickades in till MAX och 5 recept var uttagna till finalen.
Här är bilderna från finalen
Jurryn bestod av Dorotea Malmegård, Richard Bergfors, George Motz och Jennie Hammar.
- Dorotea Malmegård arbetade tidigare som chefskonditor på Operakällaren, idag kör hon sitt eget koncept DoMa – mat i hemmamiljö.
- George Motz är USA:s främsta hamburgarexpert och har gjort dokumentärfilm, skrivit en bok och undervisat om hamburgare på New Yorks universitet.
- Richard Bergfors, VD på Max
- Jennie Hammar, burgarfantasten och journalisten som bor i Los Angeles med sin familj har ett stort intresse för mat vilket hon gärna skriver och bloggar om.
Max chefskock Jonas Mårtensson längst till vänster vinkar.
Joel Kakavand från Göteborg.
Joel Kakavand från Göteborg.
Joel Kakavand burgare.
Jens Johansson från Kalix.
Jens Johansson burgare.
Karim Porto från Göteborg.
Karim Porto burgare.
Matilda Mattson från Malmö.
Matilda Mattson burgare.
Sara Samuelsson från Upplands Väsby
Sara Samuelsson från Upplands Väsby
Sara Samuelsson burgare.
Jennie Hammar, Dorotea Malmegård, Joel Kakavand, Jonas Mårtensson, George Motz
Receptet på vinnarburgaren
Kött: Mald högrev.
Dressing: Tryffelaioli
Bröd: Friscobröd
Övriga ingredienser: Ostronskivling, bacon, två olika sorters cheddarost, grön tomat, lök, karamelliserad lök och syrad lök. Serveras med pommes gjorda på sötpotatis.
Juryns motivering till vinnarburgaren löd: "Med originalitet, mod och en perfekt balans mellan syrligt och sött, var Joels burgare en klar vinnare."
– Alla finalister har visat upp otroligt imponerande bidrag, men vi alla föll speciellt för Joels hamburgare. Smaken av tryffel och lök stack ut och den var både snygg i presentation och väldigt, väldigt god, säger Richard Bergfors, juryns ordförande och VD på Max.