Allt talar för att grillintresset slår rekord i Sverige i år

Flera faktorer talar för att intresset för att grilla i år slår alla rekord.

Grilltrenden är nu etablerad och dagligvarukedjan City Gross märker av en starkare efterfrågan på utrustning och mat för grillen. Det i kombination med att Barbeque-VM går av stapeln i Sverige i sommar och att intresset för att medverka i TV4s sommarmatprogram Grillmästarna varit högre än tidigare år gör att man nu räknar med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor i år.

Intresset för att grilla fortsätter att öka. På dagligvarukedjan City Gross märks det i form av en ökande efterfrågan på grillrelaterade varor.

– Vi har hittills i år jämfört med förra året sett en generellt kraftigt ökande efterfrågan på bland annat köttdetaljer som passar för grillen. För våra färdiga grillådor för hemleverans rör det sig till exempel om en tredubbling av volymen. Vi tror ej att det handlar om skillnader i väder, utan ser det som ett uttryck för att det redan höga grillintresset ökat ytterligare. I våra prognoser för 2015 räknar vi nu med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor, säger Anna Palmblad, ansvarig för City Gross grillsatsning.

Dagligvarukedjan City Gross är starkt engagerad i att öka intresset för grillad mat. Man har bl a fungerat som motor för det svenska mästerskapet de två senaste åren och medverkar som sponsor av Barbeque-VM som går av stapeln i Sverige i år. Samtidigt är man för tredje året i rad partner till TV4 i arbetet med att vaska fram årets amatörgrillare i deras sommarmatprogram Grillmästarna.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 38 butiker. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser. Bl a är man ensamma om att allt färskt kött man säljer är svenskt och styckas i butik och att alla butikers kötthantering är KRAV-certifierad.

City Gross

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.