Smoker

02 september 2011

I vissa grillar så finns det en så kallad röklåda där man lägger träspån eller träflis som ger olika smaker på röken. Men i min Webergril så har jag ingen röklåda. Jag har gjort en egen :-) Jag tog en aluminiumform som jag placerade mellan plåtarna som skyddar gaslågorna och grillgallret.

Tänk på att inte ha blött spån och LÄMNA INTE GRILLEN! Min har tagit eld ett par gånger. Se till också att inte placera något kött eller fisk ovanför. Fettet droppar ner i spånen och tar eld. Dom säger - Ingen rök utan eld. Men det är precis som vi l vill ha det. Massa rök - utan eld.

Jag har testat att röka lax och revbensspjäll. Mycket bra resultat! Använde mig av Weber Rökflisor Hickory Original Smoking Wood Chips.

home made weber smoker-15

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.