Produktfakta ICA Grill 2016

ica-gruppen logo

ICA lanserar ekologiska och gröna nyheter till årets grillsäsong

Inför grillsäsongen 2016 släpper ICA flera goda nyheter. Hälso- och ursprungstrenden reflekteras i sortimentetsnyheter som korv med hälften grönt och hälften
kött, kycklingkorv, vegonyheter för grillen och färsk svensk ekologisk kyckling. Medan köttråvaran gärna får vara svensk är säsongens smaker hämtade från fjärran med inspiration från Asien, Sydamerika och Karibien.

Kött

Svenskt- och ekologiskt kött lägger vi helst på grillen i år. Säsongens smaker har en tydlig smakprofil med inspiration från Sydamerika och Karibien. I grillsortimentet syns också förkokta (Sous vide) nyheter, extra saftiga och snabblagade på grillen.

ICA Selection Färskkorv

ICAs populära färskkorv med 90 % kötthalt! Säsongens korv i två smaker, i butik v 15-32: ICA Selection Färskkorv Rökt paprika & vitlök, rökig korv med citrustoner och paprika, samt ICA Selection Färskkorv Jalapeno & oregano, med hetta och syrlighet från jalapeno med härligt örtiga toner av oregano.

ICA I love eco Nöttytterfilé

En mör, ekologisk nyhet i perfekt storlek för helgrillning, utmärkt på buffébordet då skivorna blir små. Finns i butik från vecka 15.

ICA I love eco Hamburgare

Ekologiskt kravmärkt hamburgare av svenskt nötkött. I butik från vecka 15.

ICA Högrevsburgare

Högrevsburgare på 150 gram med 90% kötthalt av svenskt kött. Smak av svartpeppar och härligt nötiga toner från högreven. Finns i butik från vecka 15.

Kyckling

Fem ekologiska styckningar och hälsosamma färdigkryddade nyheter från ICA Gott liv med smaker som bär ända till Sydamerika, i butik vecka 15.

ICA I love eco Kyckling

Smakrik, ekologisk och kravmärkt svensk kyckling av den långsamväxande rasen Rowan Ranger. Finns i fem olika styckningar till grillsäsongen: klubba, vingar samt hel- eller halv kyckling är nyheter som finns ute redan nu och som kompletteras med bröstfilé från vecka 15.

ICA Gott liv Snabbfilé

Färdigkryddade nyheter av svensk kyckling, tunnare än vanlig bröstfilé vilket gör att de är snabba att grilla! ICA Gott liv Snabbfilé Street spice med chili och koriander, samt ICA Gott liv Snabbfilé Jerkkryddad med kanel och paprika.

Fisk och skaldjur

ICA Gott liv utökar sitt färska fisksortiment och lanserar smaksatta laxrätter

ICA Gott liv Asiatisk burgare

ICAs asiatiska laxburgare med smak av Thailand, där toner av citrus-, lime- och koriandersmak blandas med en lätt hetta. I butik från vecka 15, färdig att läggas på grillen!

ICA Gott liv Laxfilé latinokryddad

med smak av jalapeno och citrus.

ICA Gott liv Laxfilé Citron och örter

Chark

Hållbart och hälsosamt!

Inför grillsäsongen presenteras fyra spännande nyckelhålsmärkta alternativ! ICA Gott liv Korv är en innovation med hälften grönt, hälften kött, grovmalda korvar där grönsakerna står i fokus, finns i butik. Lagom till grillsäsongen lanseras två kycklingkorvar på 100% svenskt kycklingkött och dessutom ett hamburgerbacon med svensk köttråvara:

ICA Gott liv Korv med kött och grönsaker - Bönor, majs & gul lök

BBQ-kryddad korv där bönorna står i fokus; hälften bönor, majs och lök, hälften kött.

ICA Gott liv Korv med kött och grönsaker - Rotfrukter

En korv där rotfrukterna står i fokus. Hälften morot, purjolök och palsternacka, hälften kött.

ICA Kyckling kryddkorv Vitlök & peppar

Kycklingkorv, välbalanserad rökighet, tydlig vitlökskaraktär och viss hetta från peppar.

ICA Kyckling kryddkorv Örter & citron

Kycklingkorv med en härlig örtighet från bland annat dragon och en frisk smak av citron.

ICA Hamburgerbacon Svart Peppar

Pepparmantlat bacon på svenskt kött som rullats och rökts över alspån, i butik vecka 15.

Vego

ICA breddar sitt färska vegetariska erbjudande i produktserien ICA Gott Liv med tre spännande veganska nyheter baserade på rotfrukter, bönor och champinjoner. Helt enkelt goda, hälsosamma och gröna alternativ till sommarens grill.

ICA Gott Liv Champinjonburgare Rökig paprika

En smakrik vegansk svampburgare med bra bett av champinjon och en tydlig rökighet från grillad paprika. perfekt att kombinera med coleslaw och BBQ-sås. I butik från vecka 15.

ICA Gott Liv Bön & Ärt Burgare

En grön burgare i dess fulla bemärkelse laddad med gröna bönor och ärtor och som dessutom är vegansk.

ICA Gott Liv ICA Gott Liv Pumpa & Sötpotatis Puckar

Veganska små proteinrika puckar med frisk sötma från pumpa och sötpotatis - passar utmärkt i wrapsen, på grillspettet eller som ett gott tillbehör!

Grönt

Att lägga frukt och grönt på grillen har varit hett de senaste åren och trenden växer! I år vill ICA inspirera till att våga grilla de fantastiska produkter som finns tillhands under
grillsäsongen, men som inte alltid varit helt självklarhet att lägga på grillen - såsom Bellaverde, Vitlök, Pimientos de Padron och Aubergine.

Smaksättningar

Årets grillsäsong har tydliga inslag av smaker från fjärran och årets nyheter inom smaksättning hämtar inspiration från Asien, Karibien och Sydamerika.

ICA Asia Sesamolja

ICA Asia Sesamolja är fint rostad med en rund och fyllig smak till maten, i butik vecka 15.

ICA Grillsås Jerk

En yoghurtbaserad sås med smak av kanel och chili - en spännande kombination med både sötma och hetta. Jerksåsen passar utmärkt till både kött och fågel.
Nyhet vecka 15.

ICA Hamburgardressing

ICA lanserar färsk Hamburgardressing i två smaker; original och chili.

ICA Hamburgardressing chili är en ny het smak som ger en kryddigare smak på burgaren. Ny vecka 15.

Bröd

ICA I love eco Hamburgerbröd

ICA lanserar hamburgerbröd – bakat rätt och slätt på ekologiska råvaror. Perfekta till vilken burgare som helst, i butik från vecka 20.

Dryck

Vårens dryckeslansering från ICA Selection består av en läskande lemonad och en alkoholfri lageröl. Liksom övriga måltidsdrycker i sortimentet har de smaksäkrats av forskare och studenter på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. ICA Selection Lemonad är en kolsyrad dryck med tydlig smak av fläder, rabarber och sommarbär, med
inslag av solmogna päron. Finns i butik från vecka 15.

ICA

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.