Nyheter från ICA

Årets grillrapport från ICA visar att nästan hälften (47 %) av svenskarna anser att de blir gladare av att grilla än av annan matlagning. Både maten och sällskapet kring grillen är viktiga faktorer för grillens positiva effekt på vårt välbefinnande. I år lanserar ICA flera nyheter inom grönsaker, vego, kött, fisk och fågel som bjuder in till lustfylld matlagning tillsammans runt grillen.

Grönsaker

ICAs grillrapport visar att andelen som väljer grönsaker som huvudrätt på grillen har ökat från 37 procent 2015 till 50 procent 2018. Att grilla grönt har aldrig varit så populärt och ICA fortsätter därför lansera flera grönsaksnyheter till grillen.

ICA Grillportabello

ICA Portabello grill

En riktig umami-bomb till grillen och perfekt att servera som ett alternativ till hamburgaren. Pensla med olja och lägg på en riktigt het grill för bästa resultat. Nyhet från och med vecka 17.

ICA Crispyslaw

ICA CrispySlaw MangoChili grillICA CrispySlaw MojoRojo grill

Coleslaw är en riktig klassiker som tillbehör på grilltallriken. Nu lanserar ICA två nya varianter gjorda på fint skurna grönsaker i smakerna Mango & Chili och Mojo Rojo. Finns i butik från och med vecka 17.

Vego

Intresset för vegetariskt visar inga tecken på att avta – årets rapport visar visar att dubbelt så många vill grilla mindre mängd kött än för fyra år sen.

ICA Gott liv Ärtpuckar med vitkål

Vegetariska puckar gjorda på svenska ärtor och vitkål. Perfekta att servera i små bröd som gröna hamburgersliders. Finns i butik från vecka 15.

ICA Gott liv Rotfruktsbiffar med ingefära

En smakrik nyhet för den som föredrar gröna hamburgare. ICA lanserar en vegetarisk biff gjord på svenska rotfrukter och smaksatt med ingefära. Nyhet från och med vecka 15.

Fisk

ICA introducerar flera nyheter till årets grillsortimentet från havet. Nytt för i år är ett samarbete för hållbart fiske tillsammans med fiskproducenten Gamvik med färsk fisk från de kalla, klara och friska haven utanför Nordnorge.

ICA Gott liv Gamvik laxfilé, torskfilé och torskrygg

ICA GottLiv Gamvik Laxfile grillICA GottLiv Gamvik Torskfile grill

Färsk fisk från de norska haven packas direkt och transporteras till butiker utan omvägar. Snabblagat, prisvärt och gott från havet! Från och med vecka 15 finns färsk lax- och torskfilé samt torskrygg i olika storlekar från Gamvik i butik.

ICA Fisk- & grönsaksburgare

ICA Fisk Grönsaksburgare grill

En ny fisk- och grönsaksburgare gjord på lax, sej, paprika och broccoli. Mild smak som passar hela familjen! Nyhet i butik från och med vecka 15.

Fågel

ICA fortsätter sitt samarbete med restaurangägarna och topp-grillarna på Holy Smoke BBQ utanför Höganäs med nyheter inom kyckling. Årets nyheter gör det enkelt att grilla kyckling som ett proffs!

ICA Holy Smoke Ekspånsrökt Kyckling

Rökiga nyheter i olika styckningsdetaljer gjorda på svensk premiumkyckling. Lanseras vecka 15 och finns i flera olika varianter och smaker:

ICA Selection MajskycklingBen BBQGlaze grill

ICA Holy Smoke Rökta Majskycklingben BBQ-glaze

ICA Selection MajskycklingKlubba Vitlok ChiliGlaze grill

ICA Holy Smoke Rökta Majskycklingklubbor Vitlök- & Chiliglaze

ICA Selection Majskycklingvingar BBQGlaze grill

ICA Holy Smoke Rökta Majskycklingvingar BBQ

ICA Selection MajskycklingBen SesamHonungGlaze grill

ICA Holy Smoke Rökta Majskycklingben Honung- & Sesamglaze

Kött

Maximera Maillardeffekten med fler nyheter från det populära samarbetet med Holy Smoke BBQ! ICAs grillrapport visar att 45 procent av svenskarna tycker att svenskt ursprung är den viktigaste faktorn när de väljer kött till grillen. ICA lanserar därför flera nyheter gjorda på svensk kött till årets grillsäsong.

ICA Selection Holy Smoke BBQ Vedugnsrökt karré och pluma

ICA Selection Karre BalckPepper SweerMustardGlaze grill

Två nyheter från samarbetet med Holy Smoke, gjorda på svenskt kött och rökta med ekved under många timmar och därmed färdiglagade och snabba att bereda på grillen. Vedrökningen ger en djup rökig smak som tillsammans med den medföljande senapsglazen ger en härlig smakkombination. Lanseras i två köttdetaljer, ICA Selection Holy Smoke BBQ Wood smoked karré och ICA Selection Holy Smoke BBQ Wood smoked pluma.

ICA Selection säsongens smak

ICA utökar i sitt sortiment med flera nyheter i säsongens smak, gjorda på svenskt kött. Fyra nyheter i butik från och med vecka 15:

  • ICA Selection färskkorv fänkål & vitlök
  • ICA Selection färskkorv med västerbottenost
  • ICA Selection fläskytterfilé rosmarin & chili
  • ICA Selection fläskkarré ingefära & vitlök – ett hett tips är att servera denna smakrika köttbit till syrade grönsaker och en nudelsallad.

ICA Selection Farskkorv FankalVitlok grillICA Flaskytterfile RosmarinChili grill

ICA slow cooked grillsortiment

ICA GrillKlubbor BBQGlaze grill

En nyhet för 2018 är ett grillsortiment gjorda på den populära sous vide-tekniken. Snabblagade och saftiga med den klassiska grillsmaken av BBQ-kryddor och sötrökig glaze. Sortimentet innefattar bland annat grillspett, en grillklubba av fläsklägg samt en grillstek av benfritt bogrevben. Perfekta att ha redo i kylen i väntan på grillkvällen då produkterna får lång hållbarhet tack vare tillagningsmetoden och vakuumförpackningen. Nyhet från och med vecka 15.

Korv

Korv fortsätter att ligga på topplistan som svenskarnas favoriträtt på grillen. Nu lanseras fler goda varianter på denna populära grillrätt!

ICA Selection Holy Smoke Smokey BBQ

 ICA Selection Korv SmokeyBBQ grill

ICA utökar samarbetet med Holy Smoke BBQ i Höganäs med en ny grovmald och rejäl 120-gramskorv till serien. Korven består av svenskt kött och har hela 96 procent kötthalt och tydliga BBQ-toner med en lätt söt hetta från bitar av anchochili, honung och rökt paprika.

ICA Sliders korv och korvbröd

ICA Sliders chorizo grillICA Sliders grillkorv grill

Årets minsta nyhet är ICA Sliders korv - perfekta till grillbuffén! Servera i tillhörande korvbröd tillsammans med en topping av råhyvlad fänkållsallad och ajvar relish. Finns i butik sedan vecka 5 i smakerna chorizo med paprika och lök, kabanoss med peppar och vitlök samt grillkorv med mild och lätt sälta.

Dryck

Matcha årets heta grillprodukter med två svalkande nyheter i dryckessortimentet.

ICA Selection Ginger beer

ICA Selection GingerBeer grill

En läskande nyhet till grillfesten är ICA Selection ginger beer med en pigg smak av ingefära. Nyhet från och med vecka 15.

ICA Selection Lageröl 3,5 %

ICA Selection Lager grill

ICAs populära friska lageröl finns tidigare som alkoholfri men lanseras från och med vecka 15 med en alkoholhalt på 3,5 %.

ICA

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.