Årets grillnyheter från ICA

 

Årets grillsortiment från ICA innehåller flera produktnyheter inom kött, fisk, fågel och vego samt tillbehör som passar grillens alla smaker. Vare sig vi väljer färdigkryddade rätter eller råvaror vars smaker talar för sig själva är årets grillnyheter lätta att tillaga, så att vi får mer tid till att umgås med varandra vid grillen.

VEGO

Den gröna trenden fortsätter och enligt undersökningen i årets Grillrapport från ICA uppger var tredje (27 procent) att de vill grilla mindre mängd kött i år.

ICA Gott liv Rökt vego-chorizo

Intresset för att grilla vegetariskt ökar och ICA lanserar en vegetarisk chorizo i ICA Gott liv-serien. Korven är sojabaserad och klassiskt kryddad med paprika och chili som passar utmärkt till grillens alla fester. Vego-chorizon GMO-fri och producenterna RTRS-certifierade. Lanseras vecka 14.

ICA Gott liv Vego chorizo rökt

ICA Gott liv Ostbiffar

ICA utökar det färska lakto-ovo-vegetariska sortimentet och lanserar under våren ICA Gott liv ostbiffar med broccoli, blomkål och krämig ost med en spröd panering. Ostbiffarna kan stekas eller tillagas i ugn men passar även att grillas.

ICA Gott liv Broccoli blomkål Ostbiffar 7318690144168

ICA Gott liv Krispig Vego-schnitzel, ICA Gott liv Sojaburgare, ICA Gott liv Bön- & ärtburgare

De populärna vegoburgarna får ett nytt vegetariskt recept inför grillsäsongen, likaså blir vego-schnizeln helt vegetarisk. Finns nu i butik.

ICA Gott liv Bön och ärtburgare 7318690132400ICA Gott liv Champinjonburgare rökt paprika 7318690132424

ICA Halloumiburgare

Fyra stycken färdigskivade, runda halloumiburgare som passar att grilla som alternativ till hamburgaren eller att servera med en somrig sallad. Halloumiburgaren är en uppskattad produkt om lanseras i ny kostym vecka 14.

 ICA Halloumiburgare 7318690103950

Kyckling

Två färdigkryddade nyheter smaksatta med ancho-chili samt guajillo, färdiga att grilla som de är vilket ger mer tid att umgås med grillfestens gäster. Lanseras vecka 14.

ICA Gott liv Snabbfilé kyckling ancho-chili

Tunna färdigkryddade snabbfiléer av svensk kyckling kryddade med säsongens smak av ancho-chili. Ancho-chili är en torkad chili från Mexiko som smakar sött med toner av russin, kaffe och lakrits.

ICA Gott liv Snabbfile Ancho chili 02319257300008 C1R1

ICA Gott liv Snabbfilé kyckling guajillo

Snabbfilé av svensk kyckling med smak av guajillo-chili och örter. Guajillo-chili har anor från Mexiko och är en relativt het chili med örtig och syrlig smak.

ICA Gott liv Snabbfile Guajillo 02319257400005 C1R1

Fisk

ICA breddar grillsortimentet inom färsk fisk med produkter som är enkla och goda att grilla.

ICA Gott liv Laxfilé jalapeño ingefära

Laxfilé med säsongens smaksättning av jalapeño och ingefära. Lanseras i skinpack-förpackning vilket ger fisken längre hållbarhet i förpackningen. Laxen har skinnet kvar för enkel tillagning – bara att lägga direkt på grillen. Lanseras vecka 14.

ICA Ångkokt Lax portion sotad 7318690139447

ICA Gott liv Tonfisk

ICA Gott liv tonfisk lanseras i ny klimatsmart förpackning som förlänger hållbarheten. Grilla tonfisken och servera med en somrig sallad för en enkel och god middag. Lanseras vecka 14.

ICA Gott liv Fjällrödingfile färsk 2319236600006

ICA Gott liv Fjällröding

Fjällröding från det kalla svenska fjällvattnet i Hornavan. Fisken har ljusröd till röd köttfärg och är extra god att grilla. Bara salta, peppra och grilla. I ICAs sortiment finns även fryst fjällrödingfilé. Finns i butik.

ICA Gott liv Fjällrödingfile färsk 2319236600006 ICA Fjällrödingfile fryst 2319220400001

Kött

ICAs Grillrapport visar att det är fortsatt viktigt att välja lokalproducerat kött, där 45 procent uppger att svenskt ursprung är den viktigaste faktorn när de väljer kött till grillen. Inför grillsäsongen lanserar ICA flera produkter med svenskt ursprung.

 ICA I love eco Flankstek

Nu lanseras ekologisk och KRAV-märkt flankstek med svenskt ursprung. Flankstek passar bra att grilla i bit på indirekt värme. Lanseras vecka 14.

ICA I love eco Flankstek svensk 2319253000001

ICA Selection Holy Smoke BBQ Pork belly och St Louis cut pork. 

I samarbete med restaurangägarna och topp-grillarna på Holy Smoke BBQ utanför Höganäs lanserar ICA två nyheter på svenska köttdetaljer – det ska vara enkelt att grilla som ett proffs. ICA Selection Holy Smoke BBQ Pork belly är en benfri styckdetalj från nedersta delen av fläsksidan. Lagom med fett för att bli saftig och smakrik på grillen och passar perfekt på grillbuffén. ICA Selection Holy Smoke BBQ St Louis cut pork rib är sommarens maffigaste grillnyhet med cirka två kg ribs som specialstyckats för att ge en riklig köttmängd. Till båda produkterna tillhör en passande rub samt en aprikos- och jalapeno-glaze som tillför fruktighet och lite hetta.

ica grill IMG 2020

ica grill IMG 2019

ICA Ancho-chili karré, skivad och benfri

En skivad och benfri karré av svenskt nötkött smaksatt med ancho-chili. ICA byter förpackning på stora delar av köttsortimentet och den nya vakuumförpackningen har många fördelar – köttet fortsätter att möras till förpackningen öppnas, hållbarheten dubblas och matsvinnet minskar. Lanseras i butik med start vecka 16.

ICA Burgare sliders

Små färska slidersburgare av svenskt nötkött som kan ätas som förrättstilltugg vid grillen i väntan på att övriga rätter blir klara eller vara del av en buffé. Slidersburgarna är på 45 gram. Till burgarna lanseras ett passande slidersbröd bakat på surdeg med en syrlig smak. Sliders och bröd lanseras från vecka 14.

ica grill IMG 2075

ICA Lammracks och ICA I love eco lammkotlett

Lamm är ett mört kött och gott att grilla – salt, peppar och koll på innertemperaturen är allt som krävs för saftiga lammracks. I ICAs sortiment finns även ekologiska och KRAV-märkta lammkotletter. Finns nu i butik.

Korv

Korv är en riktig grillklassiker – 46 procent av svenskarna tycker att korv är det lättaste att lyckas med på grillfesten. Vare sig man föredrar smaken av de rökiga tonerna av BBQ, chilins hetta eller den milda smaken av örter finns det något för alla bland årets korvnyheter från ICA.
ICA Selection Holy Smoke Chipotle Garlic, Jalapeňo Cheddar och Beef Sausage

Årets hetaste grillnyheter är tre rökta korvar framtagna i samarbete med restaurangägarna och topp-grillarna på Holy Smoke BBQ i Höganäs. Riklig köttmängd och saftighet, med svenskt kött och smaksatta med inspiration från BBQ-meckat Lockhart i Texas. Smaksatt med riktig öl, färska kryddor och lagrad cheddar. Lanseras i tre smaker vecka 14:

ICA Selection Holy Smoke Chipotle Garlic korv 7318690145806

  • ICA Selection Holy Smoke Chipotle Garlic

ICA Selection Holy Smoke Jalapeno Cheddar korv 7318690145790

  • ICA Selection Holy Smoke Jalapeňo Cheddar

ICA Selection Holy Smoke Beef korv 7318690145783

  • ICA Selection Holy Smoke Beef Sausage

ICA Selection Ghost Chili färskkorv

För vågade chilifantaster lanserar ICA en svensk färskkorv med smak av riktigt het Ghost chili, som är en av världens starkaste chilifrukter. Färskkorven har 90 % köttmängd. Lanseras vecka 14.

ICA I love eco svensk bratwurst

ICA lanserar nu en svensk ekologisk, rökt bratwurst med klassisk smak av kummin och vitlök, med köttmängd på 81 %. Lanseras vecka 14.

ICA I love eco Bratwurst svensk 7318690142904

ICA Kycklingkabanoss

Som alternativ till korv på nöt- eller fläskkött lanserar ICA kycklingkorv på svensk fågel med smaksättningarna chorizo och kabanoss. Båda har 70 % köttmängd. Lanseras vecka 14.

ICA Kycklingkabanos svensk 7318690145769

ICA Lammkorv

En nyhet inför årets grillsäsong är lammkorv med smak av vitlök och peppar. Korven är klassiskt rökt på alspån och har 78 % köttmängd. Lanseras vecka 14.

ICA Lammkorv 7318690145813

Grönsaker

ica grill IMG 2083

ICAs Grillrapport visar att fler än hälften (57 procent) vill grilla mer grönsaker i år. ICA vill inspirera till att grilla mer grönt och ger därför flera grönsaker en ny ”grillkostym” inför sommaren.

ICA Romantica tomat

Romantica är en saftig och smakrik tomat med söt och fyllig smak. Inför sommaren lanseras romanticatomaterna i ett aluminiumtråg, med olja och örter, perfekta att ugnsbakas eller ställas på grillen för tillagning. Finns i butik från och med maj.

ICA Bellaverde broccoli

En långstjälkad späd broccoli som gör sig utmärkt på grillen, gärna snabbt grillade i en het wok. Finns i butik från och med maj.

Smaksättningar och tillbehör

Fler än var tredje uppger att de serverar fler tillbehör när det vankas grillfest – satsa på goda och enkla tillbehör som förhöjer grillsmaken.

ICA Selection smaksatt crème fraiche med säsongens smak

Krämig, smaksatt crème fraiche som passar att servera både varm och kall till grillat. Crème fraichen är gjord på svensk mjölkråvara och finns i fyra smaksättningar: Pepparrot, havssalt & citron, Bearnaise, Tre sorters senap samt nyheten Mango & Curry som lanseras vecka 20.

ICA Creme fraiche Mango curry 07318690145691 C1C1

ICA Hamburgerost

Att toppa burgaren med ost är en klassiker på grillen. Inför årets grillsäsong lanseras tre nya smältostar vecka 7: Monterey Jack, Getost och Röd Cheddar.

ICA Burgarost Getost 7318690141297

ICA Burgarost Monterey Jack 7318690141280

ICA Burgarost Röd cheddar 7318690141303

ICA Sås till Grillat

ICA lanserar ett kit med tre olika färska såser, à 75 gram, med aioli, bearnaisesås och BBQ-sås. Passar bra om man är sugen på olika såser eller om grillsällskapet har olika önskemål. Nyhet i butik från och med vecka 14.

ICA Såser till grillat 07318690145981 C1L1

Dryck

Vare sig man föredrar must, cider eller lemonad är ICAs dryckessortiment sensoriskt smaksäkrat för att passa grillens alla smaker. Efterfrågan på alkoholfria drycker fortsätter att öka och inför årets grillsäsong lanseras ICA en alkohiolfri lemonad i ny smak.

ICA Selection Lemonad apelsin och röd grapefrukt

När sommarens värme slår till passar det att svalka sig med ICA Selection Lemonad som finns i flera smaker. I år lanseras ytterligare en smak som passar till grillat; ICA Selection Lemonad apelsin och röd grapefrukt med frisk och svalkande smak av solmogen röd grapefrukt och apelsin. Lanseras vecka 16.

ICA Selection Lemonad apelsin röd grape 7318690142867

ICA, Holy Smoke

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.