Salta nyheter sätter twist på grillsäsongen

Falksalt lanserar lagom till grillsäsongen tre nya smaker på sina populära flingsalter.

Lime, Hickory och Svartpeppar är de nya tillskotten i flingsaltfamiljen och de gifter sig väl med allt som läggs på grillen.

Grillad  Purjolök Falksalt

Sätt twist på gamla klassiker eller upptäck nya spännande smakkombinationer i sommar.

Vi svenskar har verkligen omfamnat flingsaltet och det står numera på var mans bord. De nya smakerna Lime, Hickory och Svartpeppar låter fantasin ta fart vid grillen när de första varma solstrålarna lockar ut oss igen. De senaste årens vurm för långsamt grillade råvaror får ett lyft tack vare flingsaltets struktur som ger en intensiv smakupplevelse. Flingorna lämpar sig även väl för exempelvis långkok i ugnen, läckra efterrätter och ger gamla favoritrecept en ny smakkostym.

– Vi har lyssnat på våra kunders önskemål när vi utvecklat årets nya smaker, samtidigt som de kompletterar vårt övriga sortiment. Smaksatt salt är en växande trend och vi lägger stor vikt vid att produkterna ska vara en fröjd för såväl gom som öga, säger Annika Tellram, marknadschef på Falksalt.

Fakta om flingsalt

Falksalts flingsalt framställs traditionellt av vatten från Medelhavet. Erfarna saltmakare kontrollerar temperaturen för att flingorna skall få rätt struktur och smak. Den speciella strukturen i flingsalt ger en större och sinnligare smakupplevelse, jämfört med när du använder vanligt hushållssalt.

Produktinformation

Falksalt flingsalt med Svartpeppar är kryddhyllans klassiker i nytt format.

Falk salt, Flingsalt,  Svartpeppar grilla

Den ger inte bara aromatisk hetta, utan lyfter dessutom alla andra smaker, t.ex. i salladen, i pastasåsen eller på den nygräddade pizzan.


Falksalt flingsalt med Lime ger en mjuk syrlighet.

Flingsalt-Lime 720
Passar perfekt till latinamerikanska läckerheter som guacamole och ceviche, men också till kalv, kyckling och allt från havet.

Falksalt flingsalt med Hickory ger en härligt rökig doft och smak åt allt grillat.

Flingsalt-Hickory 720
Strö ett par nypor över det grillade köttet eller gnid in fiskfiléerna med saltet före grillning.

 

De nya smakerna kommer att säljas från mars på välsorterade livsmedelsbutiker med rek. försäljningspris på ca 25 kr. Sedan tidigare finns Flingsalt med Chili, Wild garlic samt Naturell med eller utan jod i sortimentet.

 

Kryddor, Salt, Falksalt

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.