Det har äntligen blivit naturligt att grilla!

Spicemaster, specialist på ekologiska kryddor, ger sig in i grillmixsortimentet

Med tre kryddmixer - Grill Italia, Master BBQ och Master Grill.

 

 Spicemaster grillmix ekologiska grillkryddor

Det som är unikt är faktiskt inte att kryddblandningarna innehåller uteslutande ekologiskt odlade kryddor. Det hoppas vi att snart alla kryddmixer gör.

Det högst ovanliga är att dessa kryddmixer innehåller endast det som varje kryddmix borde innehålla – nämligen 100% kryddor – och inget annat än kryddor. Varför betala dyrt för billiga råvaror som t ex industriprocessat salt och socker (bara dessa två kan tillsammans utgöra upp till en tredjedel av traditionella grillmixers innehåll). Vem vill ha sina grillrätter pudrade med potatisstärkelse, ospecificerade aromer och grönsaksextrakt, maltodextrin, citronsyra, klumpförebyggande medel (E551 = kiseldioxid) eller t ex jästextrakt. I Spicemasters värld är det kryddorna, och den smak de är tänkta att skapa, som är slutmålet. Ju bättre kryddorna har odlats och ju varsammare de har hanterats, desto mer finns kvar av ursprunget.

Marknaden har visat stort intresse för dessa nya kryddmixer. Se gärna testet nedan. Våra grillmixer är ännu ej riksdistribuerade, men de säljs i välsorterade livsmedelsbutiker och via www.spicemaster.se.

Gemensamt för våra tre grillmixer är att de är fria från salt, varför man själv får salta efter tycke och smak.


Grillmix Italia

Rosmarin, timjan, oregano, svartpeppar, vitlök.
Till grönsaker och ljust kött, som fläsk eller kyckling.


Master Grill

Koriander, rosmarin, oregano, timjan, svartpeppar, fänkål, senap, röd chili.
Ger grillningen lite extra sting. Passar till kött som till fisk. Krydda köttet precis före tillagning.


Master BBQ

Koriander, rosmarin, salvia, fänkål, lök, vitlök, gul senap, svartpeppar, röd chili.
Ger grillningen ny spännande smak. Lika god till kött, fisk eller fågel. Krydda köttet före tillagning.

Spicemaster marknadsförs av Gourmeco. Under varumärket Spicemaster erbjuder vi kryddor, kryddmixer och vanilj. Dessa produceras uteslutande av odlare som arbetar i enlighet med de regler och direktiv som styr ekologiskt jordbruk och ekologiska produkter. Spicemaster kryddor revideras årligen under kontrollorganet SMAK, för certifiering av ekologiska produkter. Varje krydda handplockas och packas utifrån strikt hygieniska förhållanden. Vi använder endast 100% ren krydda. Varje enskild krydda kommer från den region som erbjuder de bästa odlingsförutsättningarna och skördas först när de uppnått maximal mognad och arom.

se även en opartisk test av Grillbloggen!

Kryddor, Spicemaster

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.