Spicemaster lanserar tillsatsfria ekologiska kryddor

Det är den rena och naturliga kryddan som har den finaste aromen.

Trots det innehåller många kryddor tillsatser. Nu går Spicemaster tillbaka till ursprunget och lanserar ekologiska kryddor och blandningar utan tillsatser – som klumpförebyggande, aromförstärkare, salt och socker.

– De höga halter salt som många kryddblandningar innehåller tycker vi är helt onödiga. Salt som vi omedvetet får i oss genom maten kan dessutom vara skadligt för hälsan. Vi tycker att konsumenten själv ska tillsätta salt efter tycke och smak så därför är det självklart för oss att inte tillsätta något i våra kryddblandningar, säger Daniel Ginman från Gourmeco AB som äger varumärket Spicemaster.

 Spicemaster gruppbild ekologiska kryddor 450

– Men det handlar inte enbart om saltet. Det är den rena och naturliga kryddan eller blandningen som har den finaste aromen. Tyvärr har många av kryddföretagen under lång tid industrialiserat produktionen, tillfört tillsatser och därför kommit allt längre från naturprodukten. Vi vill göra tvärtom. Vi vill gå tillbaka till ursprunget.

Spicemaster startades 2011 av den matintresserade globetrottern Peter Kock som under sina resor hade slagits med häpnad av hur lite vi svenskar vet och bryr oss om de kryddor som vi använder. Missionen för Spicemaster blev att oförtrutet leta efter ekologiska kryddor av högsta kvalitet. Nu lanseras 45 kryddor och kryddblandningar, som är ekologiskt odlade och utan tillsatser av salt, socker, förtjockningsmedel eller aromförstärkare.

– Vi, liksom våra allt fler medvetna konsumenter är trötta på alla tillsatser i livsmedel som faktiskt inte behövs. Vi vet också att många är väldigt intresserade av att laga mat och vill ha ingredienser som håller hög kvalitet, samtidigt som de är ekologiska.

Alla Spicesmasters kryddor är odlade och skördade av certifierade producenter i bland annat Indien, Turkiet och Spanien. De olika producenterna följer alla de strikta reglerna för ekologisk odling. Kryddorna plockas när de är precis mogna, hanteras varsamt och mals för en ren och perfekt smak. Som riktiga kryddor ska smaka

– Vi jobbar bara med seriösa odlare och producenter som delar vår filosofi, att naturen själv är bäst på att ta fram de dofter och smaker som får oss att njuta. Och att kryddodling ska ske med respekt för jorden och framtida generationer.

I Spicemasters sortiment finns allt från hela frön av svartpeppar, ingefära, spiskummin och bockhornsklöver, till Garam Masala- och Madras Curry-blandningar. Alla kryddor är packade i återvinningsbara och stilrent designade aluminiumburkar. Spicemasters kryddor finns idag i ett stort antal utvalda butiker över hela Sverige och kommer inom kort att lanseras i ännu fler. Nya produkter tillkommer hela tiden.

Vi på Grillbloggen.nu kommer att test en del kryddor som passar för oss som grillar.

Spicemaster-Grill-Italia 150Spicemaster-Master-BBQ 150Spicemaster-Master-Grill 150

 

Kryddor, Spicemaster

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.