Santa Maria tredubblar sitt ekologiska sortiment

Santa Maria har haft ekologiska och Fairtrade-märkta kryddor i sitt sortiment sedan 2008.

Ny utökas utbudet och samlas i kryddserien Extra Fine Selection of Spices samtidigt som förpackningen byts ut från påse till glas.

 

Ekologiska kryddor Organic EFS samlingsbild

I Santa Marias kryddserie Extra Fine Selection of Spices (E.F.S) samlas noga utvalda kryddor av högsta kvalitet. Som en del av satsningen på ett utökat ekologiskt kryddutbud, uppdateras nu E.F.S-sortimentet med en serie eko-, Fairtrade- och ursprungsmärkta kryddor från certifierade odlare.

− Arbetet med att hitta ekologiska alternativ är en ständig drivkraft för våra inköpare och vi har som ambition att tredubbla vårt ekologiska utbud till år 2020. Att hitta fler leverantörer som uppfyller såväl eko-som Fairtrade-märkning utan att det påverkar smaken på kryddan är en målsättning vi jobbar mot, säger Christopher Westerberg, European Marketing Manager på Santa Maria.

Fairtrade är en oberoende, internationell produktmärkning som syftar till att skapa förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Kriterierna tas fram av Fairtrade International.

– Drivkraften för oss är givetvis att det säkerställer bättre arbetsvillkor och mer pengar till odlarna, förklarar Westerberg. Delar av intäkterna återinvesteras i exempelvis vägar, brunnar och skolor.

Ett flertal av kryddorna i det ekologiska sortimentet får också ursprungsmärkning som visar konsumenterna att exempelvis basilikan odlats i Egypten, oreganon i Peru och svartpepparn i Indien.

− Allt kvalitetsarbete med de ekologiska kryddorna gör det naturligt att låta hela serien ingå i vårt finaste kryddutbud - Santa Maria Extra Fine Selection of Spices, tillägger Westerberg.

De nya eko- och Fairtradekryddorna kommer att säljas i glasburk i stället för de påsar som tidigare var förpackningen för Santa Marias ekologiska sortiment. Det beror dels på att konsumenterna tycker att det är lättare att använda glasen men också för att över 90 % av alla glasförpackningar i Sverige lämnas tillbaka till återvinning.

Kryddor i E.F.S med både Fairtrade- och ekomärkning: Malen Kanel, Malen Ingefära, Malen Kardemumma, Malen Vitpeppar, Hel Svartpeppar, Malen Svartpeppar och Gurkmeja.

Kryddor i E.F.S med ekomärkning: Basilika, Oregano, Citronpepper, Rosmarin, Paprika, Timjan, Vitlökspulver, Chiliflakes, Curry och Grillkrydda.

Santa Maria, Kryddor

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.