Lammet och grisen

28 februari 2014

 

Ett besök i Sälen utan att gå på Lammet och Grisen är ett stort misstag. Passa på att boka bordet samtidigt som du bokar ditt boende. Det är alltid lång kö för att boka bord.

För något år sedan utökade restaurangen med en lounge med en magnifik utsikt mot sälen fjällen. Men dagen till ära så var det total dimma så den upplevelsen uteblev tyvärr. Men jag kan förstå hur häftigt det kan vara med den utsikten och ett glas bubbel.

Vi fick vårt bord och en introduktion till hur det fungerar. Det finns en mängd olika rätter men huvud sakliga rätten är 3-rätters köttbuffé. 1:a varvet – Fläskfilé, 2:a varvet Lamm och sista varvet Oxfilé. Till varje varv så finns det en egen avdelning med tillbehör. Sparris, en otroligt god potatisgratäng, chevré gratinerad broccoli, gonti, potatis och mycket mer.

Köttet trancheras av kockar inför gästen, se filmen nedan. Det finns olika stekgrader på de flesta köttslagen. Oxfilén fanns i tre olika stegrader från rött till välstekt.

Vid entrén till restaurangen finns en välmatad butiksdel med kött, ostar, nötter mm till salu. Samma kött som används i köket finns också som man kan köpa med sig hem.

 

 

 

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.