Redan på parkeringen kände jag igen lukten. Lukten från en smoker som står och puttrar någonstans.
Några dagar tidigare hade jag sett en inbjudan till ett event där Robert skulle vara påplats med sina egenbyggda smokers. Den inbjudan kunde jag inte tacka nej till.
Roberts historia är mycket intressant (och kan läsas här). Kortfattat så har han spenderat 3 veckor i Texas, USA och ätit BBQ dygnet runt. Sedan han kom hem till Sverige så bygger han smokers och säljer dem.
Han gör eget egna hamburgare som både jag och barnen fick smaka. Han maler köttet och samlar ihop färsen med alla fibrer åt ett håll. Det gör att burgaren är otroligt lättuggad! Mycket god!
För mer information se hans hemsida: http://www.swebbq.se
Hemmagjorda malningen av köttet ger perfekta hamburgare!
Robert Stjerndahl i full fart!
Kön var lång till de supergoda burgarna!
Peter Watz och Robert Stjerndahl bakom tre st splitternya SWEBBQ-smokers. En intressant lösning att reglera inkomande puft med två st ventiler. Snyggt också!
Korg med briketter och rökved. Här ligger körsbärsbitar.
Insidan av smokern.
Här ligger ett par kilo fläskkarré som ska bli Pulled Pork.
Karrrén har fått sälskap av ett par ribbs. De kommer ligger 4 timmar innan de blir klara.