Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Lyxiga burgare i frysen ny utmanare

Nu är det vår i luften för alla Sveriges grillälskare. Det lilla familjeföretaget Lindströms har tagit fram kvalitetsburgare med angus, lamm och lax som tillagas direkt från frysen. Med 100 procent kött är burgarna en saftig nyhet som gör livet enklare för den som snabbt vill sno ihop en god middag på grillen eller i stekpannan.

– Vi har valt ut det absolut bästa köttet och fisken, kryddat med salt och peppar och fryst in. Enklare kan det inte bli – men inte heller godare, säger Martin Lindström - vd på Lindströms.

Lindströms är ett litet företag som brinner för god mat – och för amerikansk matkultur när den är som bäst. Nu utmanas de färdiga hamburgarna för första gången med högsta kvalitet från fryskdisken. Lindströms burgare finns i tre varianter; angusburgare, lammburgare och laxburgare.

Lindstroms lyxiga burgare1 400

Noga utvalt och provsmakat

Köttet och fisken till burgarna är noga utvalt av Martin Lindström för att hålla högsta kvalitet. Efter att ha testat sig igenom mängder av smakprov föll valet på kött från Irland där djuren går ute och betar året runt. Black Angus är en skotsk nötras som ger finfibrigt, marmorerat nötkött perfekt för saftiga klassiska hamburgare och det smakrika lammköttet är basen för lammburgarna. Den goda och nyttiga laxen i laxburgaren kommer från de norska fjordarna. De färdiga råa burgarna fryses på några minuter ner till -30 grader för att behålla kvalitet och smak.

– Den höga kvaliteten vi har på vårt kött och vår fisk är det svårt att hitta i vanliga butiker. Därför kan våra burgare lätt konkurrera ut både hemmagjorda och färska från kyldisken, säger Martin Lindström.

Många gör misstaget att tina frysta hamburgare före tillagning, men då förloras vätska och de blir torra och trista. Lindströms burgare ska i stället grillas eller stekas direkt från frysen. Några minuters medelhög värme ger en fin yta som gör att burgarna behåller smaken och blir saftiga.

– Jag älskar hamburgare och vill att hela Sverige ska kunna uppleva storheten i en riktigt saftig burgare med bra köttsmak. Lägg till en hemmagjord cheddardressing och lite grönsaker och bara njut.

Lindstroms lyxiga burgare2 400

Lindströms burgare säljs på Ica, Coop, Willys, Hemköp och City gross.

Angusburgare, 425 g. 99,7 % nötkött. Pris i butik: från 50 SEK
Lammburgare, 425 g. 99,5 % lammkött. Pris i butik: från 50 SEK
Laxburgare, 440 g. 94 % lax. Pris i butik: från 50 SEK

Taggar: Hamburgare Lindströms

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka