fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Köttkvarn för egna hamburgare

Nya smaker till grillen med nymalen färs

bosch köttkvarn mala hamburgare

Att laga hamburgare från grunden med nymalen färs har blivit allt mer populärt. Kvalitativt kött, luftiga bröd och fräscha tillbehör är viktiga komponenter när hamburgarälskare bygger sina burgare. Men det är inte bara den traditionella nötfärsbiffen som står på menyn under grillsäsongen utan även maträtter med färs från fisk, fågel och vilt.

Recepten bakom en optimal hamburgare skiljer sig åt mellan olika kockar. Men de flesta är eniga om att en hamburgare blir som godast när man komponerar olika sorters kött, så som högrev och bringa. Och allra bäst blir den när man använder nymald färs. Det är inte bara nötkött som passar att mala – även fisk, vilt och grönsaker går fint att använda. Bosch köttkvarnar tillgodoser alla smaker och kosthållningar genom effektiv malning av olika sorters kött och grönsaker. Resultatet blir en fräsch färs där bara fantasin sätter stopp för vilka smakkombinationer som ska hamna på grillen.

– Vi uppmanar hemmakocken att mala sin egen färs då det optimerar råvarornas smaker samtidigt som man kan kombinera olika sorters kött och smaksättningar. Dessutom får man full kontroll över vad färsen innehåller, säger Johan Wegelius, kategoriansvarig för BSH Home Appliances Food Preparation.

Förutom att köttet behåller sin fräschör så gör köttkvarnen det både enkelt och roligt att laga mat. Samtliga av Bosch köttkvarnar har tillbehör för att kunna stoppa korv. Bosch mest kraftfulla köttkvarn (3199 SEK) har en snabb malning på på 4.3 kg/min. Just den här modellen fungerar som en mångsidig hjälp till matlagningen då den utöver att mala kött och fisk även har en grönsaksskärare och fruktpress. Trots sin styrka är köttkvarnen lätt att förvara med bärhandtag, sladdförvaring och tillbehörsfack.

– Inför årets grillsäsong har vi utvecklat nya smakkombinationer på klassiska maträtter såsom hjortburgare med kronärtskockssås och lingon eller laxburgare med koriander- och chilisås, fortsätter Johan Wegelius.

Klicka här för att se receptet på hjortburgaren.

bosch kötttkvarn korv

Bosch bästa tips för att mala kött

  • Om en större mängd ska malas så går det fortare att skära delarna i avlånga bitar. Då behöver inte mataren användas utan skruven i kvarnen drar ned köttbiten.
  • Mal inte bara köttet utan kör det samtidigt med smaksättare så som lök, vitlök, färska örter och halvtorrt bröd.
  • Kvarnen blir enklare att diska om processen avslutas med brödet, det drar ut de sista köttresterna ur kvarnhuset.

Bosch har ett antal köttkvarnar för olika behov av kapacitet i butik just nu och har rekommenderade priser från 1699 SEK till 3199 SEK. En kompaktare version i vitt, svart eller rött finns i butik från juni och kostar 1299 SEK.

Taggar: Hamburgare Bosch

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021