Köttkvarn för egna hamburgare

Nya smaker till grillen med nymalen färs

bosch köttkvarn mala hamburgare

Att laga hamburgare från grunden med nymalen färs har blivit allt mer populärt. Kvalitativt kött, luftiga bröd och fräscha tillbehör är viktiga komponenter när hamburgarälskare bygger sina burgare. Men det är inte bara den traditionella nötfärsbiffen som står på menyn under grillsäsongen utan även maträtter med färs från fisk, fågel och vilt.

Recepten bakom en optimal hamburgare skiljer sig åt mellan olika kockar. Men de flesta är eniga om att en hamburgare blir som godast när man komponerar olika sorters kött, så som högrev och bringa. Och allra bäst blir den när man använder nymald färs. Det är inte bara nötkött som passar att mala – även fisk, vilt och grönsaker går fint att använda. Bosch köttkvarnar tillgodoser alla smaker och kosthållningar genom effektiv malning av olika sorters kött och grönsaker. Resultatet blir en fräsch färs där bara fantasin sätter stopp för vilka smakkombinationer som ska hamna på grillen.

– Vi uppmanar hemmakocken att mala sin egen färs då det optimerar råvarornas smaker samtidigt som man kan kombinera olika sorters kött och smaksättningar. Dessutom får man full kontroll över vad färsen innehåller, säger Johan Wegelius, kategoriansvarig för BSH Home Appliances Food Preparation.

Förutom att köttet behåller sin fräschör så gör köttkvarnen det både enkelt och roligt att laga mat. Samtliga av Bosch köttkvarnar har tillbehör för att kunna stoppa korv. Bosch mest kraftfulla köttkvarn (3199 SEK) har en snabb malning på på 4.3 kg/min. Just den här modellen fungerar som en mångsidig hjälp till matlagningen då den utöver att mala kött och fisk även har en grönsaksskärare och fruktpress. Trots sin styrka är köttkvarnen lätt att förvara med bärhandtag, sladdförvaring och tillbehörsfack.

– Inför årets grillsäsong har vi utvecklat nya smakkombinationer på klassiska maträtter såsom hjortburgare med kronärtskockssås och lingon eller laxburgare med koriander- och chilisås, fortsätter Johan Wegelius.

Klicka här för att se receptet på hjortburgaren.

bosch kötttkvarn korv

Bosch bästa tips för att mala kött

  • Om en större mängd ska malas så går det fortare att skära delarna i avlånga bitar. Då behöver inte mataren användas utan skruven i kvarnen drar ned köttbiten.
  • Mal inte bara köttet utan kör det samtidigt med smaksättare så som lök, vitlök, färska örter och halvtorrt bröd.
  • Kvarnen blir enklare att diska om processen avslutas med brödet, det drar ut de sista köttresterna ur kvarnhuset.

Bosch har ett antal köttkvarnar för olika behov av kapacitet i butik just nu och har rekommenderade priser från 1699 SEK till 3199 SEK. En kompaktare version i vitt, svart eller rött finns i butik från juni och kostar 1299 SEK.

Hamburgare, Bosch

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.