Max gör briochebröd till ny hamburgare

Briochebrödet gör nu entré på Max meny. Inspirationen till det nya hamburgerbrödet kommer från Frankrike och USA.

Chefskocken Jonas Mårtensson kallar brödet "hamburgerbrödens Rolls Royce". Det är älskat av hamburgarfantaster och en klassiker på bistros och brasserier världen över.

MAX briochebrod

Idag torsdag den 21 maj lanserarMax ett helt nytt bröd, brioche, som kompletterar det redan klassiska Friscobrödet. Med det lanseras också den nya hamburgaren Grand de Luxe Brioche.

– Vi är otroligt stolta över det nya briochebrödet. Både vår klassiker Friscobrödet och nya brioche är två fantastiska bröd, men helt olika i sin karaktär. Därför står de också för helt olika smakupplevelser. Friscobrödet är en "potato roll", vilket ger brödet en något fastare konsistens. Briochen innehåller ägg och smör, vilket gör brödet luftigare samtidigt som det lyfter hamburgarens övriga delar, säger Jonas Mårtensson.

Max vd Richard Bergfors reser jorden runt för att äta och inspireras av de bästa hamburgarna och de finaste råvarorna. Upptäckterna delar han dagligen på Instagram under kontot @burgerspotting med över 15 000 följare. Richard Bergfors har hämtat inspiration till den nya briochen från bland annat restaurangen Paris-New York i Paris och Au Cheval i Chicago. Hemligheten bakom en bra brioche ligger i hur degen bearbetas och den långa jästiden.

– Briochen är ett bra sammansatt bröd som lätt suger upp hamburgarens köttsafter, en viktig egenskap för ett hamburgerbröd eftersom det förhöjer smaken. Vår nya hamburgare är en riktig "back to basic-burgare" med rena och tydliga smaker, säger Richard Bergfors.

Grand de Luxe Brioche innehåller förutom briochebrödet 160 gram svenskt nötkött, krämig cheddarost, rödlök, tomat, majonnäs och jalapeñosalsa. Den kostar från 70 kronor.

Hamburgare, MAX

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.