Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Kring Nyheter på Grillbloggen

Denna artkel är publicerad direkt från det material / underlag som vi erhållit från respektive företag / organisation. Grillbloggen tar inget ansvar för innehållet.

Falksalt - Hushållssalt med naturligt mindre natrium

Salt består huvudsakligen av natriumklorid.

Men allt fler vill ha mindre natrium i maten, för hälsans skull. Ett minskat natriumintag kan nämligen bidra till ett bibehållet, normalt blodtryck. Samtidigt kan det kännas svårt att avstå från den goda saltsmaken.

 

Falksalt lag natrium 900gr

Nu har vi hittat en unik, naturlig lösning: Ett helt vanligt hushållssalt med naturligt mindre natrium. Perfekt för dig som vill slippa välja mellan mycket smak och en sund livsstil. Berikat med jod, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Varför bör du minska mängden natrium i din kost?

Enligt WHO (World Health Organization) bör människor över hela världen få i sig mindre natrium. Forskning visar att ett minskat natriumintag kan bidra till att hålla nere blodtrycket, vilket kan minska risken för hjärtattack och stroke. WHOs senaste riktlinjer (januari 2013) säger att vuxna bör få i sig mindre än 2000 mg natrium eller 5 g salt per dag.

75 % av det salt vi får i oss idag kommer från processad mat, d v s halv- eller helfabrikat. När du lagar din mat själv är det lättare att ha kontroll över ditt natriumintag, till exempel genom att använda Falksalts nya hushållssalt, som består av 35 % mindre natrium än vanligt salt. Till skillnad från vanligt salt innehåller det dessutom kalium, som bidrar till att sänka blodtrycket.

 

Samma goda, naturliga saltsmak som du är van vid

Falksalt lag natrium miljo 3

Det finns redan salt med lägre natriumhalt. Men de produkterna innehåller blandningar av olika korn, vilket gör att de salterna blir ojämna i smaken. Många tycker till och med att de inte smakar som salt ska smaka.

Falksalts nya hushållssalt är annorlunda, rentav unikt. Vad är skillnaden? I vår produkt innehåller varje saltkorn både natriumklorid- och kaliumkloridkristaller, men 35 % mindre natrium än vanligt salt, helt naturligt. Därför smakar varje korn lika gott som vanligt salt. chile atacama

En unik upptäckt från havet under Atacamaöknen

Falksalt chile atacama

Mellan Andernas höga berg i norra Chile ligger Atacamaöknen, en av världens torraste platser. Här kan varken växter eller djur leva, och temperaturen växlar mellan stekande sol och iskyla under samma dygn. Enligt NASA påminner miljön om den på planeten Mars.

Men den karga ytan ruvar på en skatt; ett underjordiskt hav med en unik sammansättning av naturliga mineraler. Vattnet pumpas upp i stora grunda bassänger där det sakta får avdunsta i solen. Det som blir kvar är ditt nya hushållssalt, med kalium och mindre natrium än vanligt salt. Naturens egen produktutveckling.

 

Taggar: Salt Falksalt

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019