Örtdoftande kycklingfavorit

Har du färska örter som börjar tröttna? Släng dem inte, gör ett örtsmör istället. Så gott och enkelt att ha redo i frysen. Här serverar vi vårt örtsmör med nygrillad kyckling och ugnsrostade rotfrukter – mums!
4 portioner, tillagningstid: 50 min
Marinera kycklingen
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Minutfilé, 650g
- 5 vitlöksklyftor
- 1 dl persilja
- 1 dl rapsolja
- salt och svartpeppar
Skala och hacka vitlöken, blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Massera in i kycklingen och låt vila medan du förbereder övrigt.
Rostade rotfrukter
- 3 morötter
- 3 palsternackor
- 3 rödbetor
- 3 potatisar
- olivolja
Värm ugnen till 200 grader. Skala rotfrukter och betor och dela i önskad storlek. Skiva potatisen. Lägg allt i en ugnsform, ringla över olivolja och baka i ugn tills de är klara.
Örtsmör
- 100 g rumstempererat smör
- 1 citron
- 1 kruka persilja (eller de örter du har hemma)
- salt och peppar
Riv zesten från citronen och rör ner i smöret tillsammans med juicen från halva citronen. Finhacka persiljan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
Grilla kycklingen
Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin yta, lägg sedan in den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 72 grader.
Till servering
- grönsallad med granatäpplekärnor
Servera kycklingen med rotfrukter, örtsmör och en härlig grönsallad.
Gabriel tipsar
Passa på att göra en större sats med örtsmör och förvara i frysen för kommande måltider! Rulla smöret till en korv i gladpack så kan du enkelt skära av och ta fram precis så mycket smör du behöver.
Kyckling, Gasolgrill, Lönneberga, Kolgrill, Gabriel Jonsson, Pelletsgrill, Stekplatta
Grillbloggen
Nyheter
Grillrecept
Grillevent
Våra Tjänster
Grillkurser
Om oss