Grillad spetskål med kantareller

 

grillad spetskal

Grillad spetskål med kantareller

Grillad, spröd kål full med smak av kantareller och plommon gör den till den ultimata varma salladen. Härlig vegansk rätt att krydda vardagen med.

  • 2 spetskål
  • 300 g kantareller
  • 4 schalottenlök
  • 4 plommon
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Äppelcider- eller rödvinsvinäger

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär spetskålen i 8 klyftor och stänk lite olivolja på alla tre sidor. Grilla kålen på en het grillpanna eller en grill i cirka 3 minuter på varje sida eller tills den har fått tydliga svarta ränder och kålen har mjuknat. Salta och peppra.
  2. Skär plommonen i fyra delar och lägg på grillen tillsammans med kålen.
  3. Rengör kantarellerna med hushållspapper och lägg dem i en mycket het stekpanna i några minuter. Strö över lite salt.
  4. Skär löken i fyra delar och lägg på grillen i ett par minuter tills de börjar att mjukna och du kan skilja lökskivorna åt.

SERVERING

Arrangera allt på ett stort fat. Krydda med salt, peppar, olivolja och vinäger.

Vegetarisk, Netto, Gasolgrill, Kolgrill, Pelletsgrill

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.