Grillad spetskål med kantareller
Grillad, spröd kål full med smak av kantareller och plommon gör den till den ultimata varma salladen. Härlig vegansk rätt att krydda vardagen med.
- 2 spetskål
- 300 g kantareller
- 4 schalottenlök
- 4 plommon
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Äppelcider- eller rödvinsvinäger
GÖR SÅ HÄR
- Skär spetskålen i 8 klyftor och stänk lite olivolja på alla tre sidor. Grilla kålen på en het grillpanna eller en grill i cirka 3 minuter på varje sida eller tills den har fått tydliga svarta ränder och kålen har mjuknat. Salta och peppra.
- Skär plommonen i fyra delar och lägg på grillen tillsammans med kålen.
- Rengör kantarellerna med hushållspapper och lägg dem i en mycket het stekpanna i några minuter. Strö över lite salt.
- Skär löken i fyra delar och lägg på grillen i ett par minuter tills de börjar att mjukna och du kan skilja lökskivorna åt.
SERVERING
Arrangera allt på ett stort fat. Krydda med salt, peppar, olivolja och vinäger.
Taggar: Vegetarisk Netto