Grillad spetskål med kantareller
Grillad spetskål med kantareller
Grillad, spröd kål full med smak av kantareller och plommon gör den till den ultimata varma salladen. Härlig vegansk rätt att krydda vardagen med.
- 2 spetskål
- 300 g kantareller
- 4 schalottenlök
- 4 plommon
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Äppelcider- eller rödvinsvinäger
GÖR SÅ HÄR
- Skär spetskålen i 8 klyftor och stänk lite olivolja på alla tre sidor. Grilla kålen på en het grillpanna eller en grill i cirka 3 minuter på varje sida eller tills den har fått tydliga svarta ränder och kålen har mjuknat. Salta och peppra.
- Skär plommonen i fyra delar och lägg på grillen tillsammans med kålen.
- Rengör kantarellerna med hushållspapper och lägg dem i en mycket het stekpanna i några minuter. Strö över lite salt.
- Skär löken i fyra delar och lägg på grillen i ett par minuter tills de börjar att mjukna och du kan skilja lökskivorna åt.
SERVERING
Arrangera allt på ett stort fat. Krydda med salt, peppar, olivolja och vinäger.